AŞI’YA GİDEMEYEN BÜYÜĞÜMÜN “ELİ, KOLU, AYAĞI OLURUM”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman bugün önemli bir açıklama yaptı. Altını çizmeden geçemeyeceğim bir konu var ki, gerçekten pandemi döneminin en başından beri üstün çalışma performansı ile göstermiş olduğu çaba ve özverileriyle Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odasını takdir etmemiz gerekir. Şimdi ise başkan Kocaman, öyle bir hizmete start veriyor ki, bu hizmet resmen gönülleri bir hoş edecek. Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kocaman diyor ki, aşıya gidemeyen, gidecek kimsesi olmayan büyüklerimin ben,  “Eli, kolu, ayağı olurum” diyor.

İşte Başkan Kocaman’ın Açıklaması;

“Kıymetli Esnafım 65 yaş üstü büyüklerimizin aşılanması hepimiz için hayati önem taşımaktadır. Ölümlerin önemli bir oranı bu yaş grubumuzda meydana gelmektedir. Dolayısı ile 60 yaş Üstü aşı olmamış üyelerimiz bizlere bildirim yaparlarsa bizzat aşı olmaları konusunda desteğimiz olacaktır.

Sars-Cov-2 inaktif aşısının, bilim kurulunun belirlemiş olduğu öncelik sıralaması baz alınarak vatandaşlarımıza uygulanması işlemleri devam etmektedir. Öncelik sıralamasında olmayan kişilere aşı uygulanamamaktadır. Vatandaşlarımız aşı yaptırma hakkı olup olmadığını e-nabız üzerinden veya ‘Aşıla’ yazarak 2023’e SMS göndererek öğrenebilirler. Belirlenen öncelik sıralaması ve genel bilgilere covid19asi.saglik.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.
Bu kapsamda, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama işlemleri devam etmektedir ( 65 yaş üstü bireyle aynı yerde ikamet eden 60 yaş üstü vatandaşlarımızın da aşı hakları bulunmaktadır )
60 yaş Üstü Sağlık bakanlığımızın ilerleyen günlerde belirleyeceği süreçte  yapılacaktır şuan net 65 yaş gruplarındaki vatandaşlarımız Alo 182 randevu hattı veya MHRS üzerinden randevu alarak sağlık kurumuna giderek aşısını olabilirler. Aşı olmak isteyen 85 yaş üstü vatandaşlarımız ile yatağa bağımlı olan veya hareket kısıtlılığı olan vatandaşlarımız COVID iletişim( 0262 550 50 85- 550 50 86) veya Vefa İletişim ( 0262 413 52 33- 412 27 04) numaralarını arayarak evde aşı yapılması talebinde bulunabilir.
Aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığını açıklamaları doğrultusunda öncelik sıralamasına göre devam edecektir.
Covid-19 aşısı ile ilgili bilgi almak için 0262 550 50 85 – 0262 550 50 86 numaralı telefonlarla iletişime geçebilirsiniz. Randevuda sıkıntı yaşayanlara odamızda yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)