ŞEHİT EŞİNİ, SON KEZ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI!

Kuzey Irak’ta devam eden Pençe 3 Harekatı’nda, arama – tarama görevi esnasında kalp krizi geçiren ve yapılan müdahalelere rağmen şehit olan Teğmen Kamuran Ablak’ı, son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.

Şırnak’ta görev yapan ve Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Kuzey Irak’ta Pençe 3 Harekatı’na katılan 27 yaşındaki  Kamuran Ablak, Gölcük İhsaniye Mahallesi Çiftlik Mahallesi 4166. Sokak’ta ikamet eden Orhan ve Elif Ablak’ın 6 çocuğundan biriydi. 7 ay önce Esma Ablak’la evlenmişti. Eşi görevde olan Esma Ablak, eşinin şehit olduğu acı haberi ise İstanbul’da aldı.

ASKER OLMAK İSTEMİŞ
Piyade Teğmen Kamuran Ablak’ın  tek hayalinin asker olmak olduğunu belirten babası Orhan Ablak “Kamuran’ın tek isteği asker olmaktı. Askerliğini bitirdikten sonra teskeresini bıraktı. Ona ben öldüğümde tabutumu asker kıyafetin ile taşırsın demiştim. Şimdi ben onun tabutunu nasıl taşıyacağım” demesi yürekleri yaktı.

BABA EVİNE GELDİ

Dün gece harekat esnasında rahatsızlanarak helikopterle sevk edildiği hastanede tüm müdahaleye rağmen şehit olan Gölcük’ün evladı  Şehit Kamuran Ablak’ın cenazesi İhsaniye Çiftlik mahallesinde bulunan baba evine son kez getirildi.

Cenaze namazı öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutu ile çocukluğunun, gençliğinin geçtiği baba ocağında dualar edildi,  helallik alındı.

AİLE ve BİR KOCA ŞEHİR  GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Anne ve baba ABLAK;  oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Evin önünde evlatlarına şehitlerine helallik verdiler.

HİCRET CAMİİ’N DEN KALDIRILDI

1 yıllık Piyade Teğmen Kamuran Ablak’ın naaşı, binlerce insanla, Hicret camisine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Baba Orhan Ablak, oğlunu, evlerinin önünden son kez tabutunu öperek, gözyaşları arasında yolcu etti. Anne Elif Ablak ve acılı eş Esma Ablak da gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılan aile ve yakınları, ağıtlar yaktı. Şehit teğmenin naaşı şehitler mezarlığında toprağa verildi.

PROTOKOL YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze törenine, şehidin ailesi,  yakınları, çok sayıda arkadaşı,  Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, KOÜ Rektörü Prof.Dr.Saadettin Hülagü, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Ak Parti İş Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan,Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, silah arkadaşları ve Gölcük halkı katıldı.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Cenaze aracının hareket ettiği sırada baba Orhan Ablak’ın, el salladığı görüldü. Törene katılan on binlerce vatandaş, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Şehidimizin acılı eşi Esma Ablak, eşini son yolculuğuna asker selamı ile uğurladı.

Şehidin cenazesi, daha sonra Şehitler Mezarlığına defnedildi.

Gölcük Vizyon Gazetesi olarak acılı aileye dayanma gücü ve sabır diliyoruz.

Rabbim Şahadetini mübarek eylesin, mekanın cennet olsun Şehit Teğmen Kamuran Ablak, Gölcük’ün evladı.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 + = 43