“ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ”

GÖLCÜK’TE GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

 

19 Eylül Gâziler Günü Anıtpark’ta Atatürk Anıtında yapılan törenle kutlandı. Gâzilerin yoğun ilgi gösterdiği törene Gölcük protokolü de katıldı. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gâzi Mustafa Kemâl Atatürk’e 19 Eylül 1921’de Gâzilik unvanı ve Mareşal rütbesinin verilişinin 98’inci yılında, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan gâzilerimizin günü Anıtpark Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk töreniyle kutlandı.

TÖRENE YOĞUN İLGİ VARDI

Törene ilçede yaşayan Gaziler yoğun ilgi gösterirken ayrıca, Gölcük Kaymakamı Çengiz Karabulut, Gölcük Dz. Ana Üs ve Garnizon Komutanı Sayın Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Muharip Gâziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Aslan, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, daire müdürleri, resmi ve sivil erkan, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Çelenklerin sırasıyla Atatürk Anıtı’na bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunduğu törende konuşma yapan Muharip Gâziler Gölcük Şube Başkanı Mehmet Arslan, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi unvanını verilişinin 98. yıldönümündeyiz. Bölünmez bütünlüğümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelede şehit ve gazi unvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Kahraman Gâziler, sizler Türkiye Cumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği toprak bütünlüğü ve Cumhuriyetin devamlılığı sizlerin azim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır. Bugün gâziler gününde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gâziler adına sizlere teşekkür ederim. Feyiz milletindir, benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde huşu ile eğilirim. Bu mutlu ve gururlu günde hepinize en derin sevgi ve saygılarımla. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene” diyerek sözlerini tamamlad

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 6 = 14