DOLANDIRICILIĞIN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Kocaeli’nde bir iç mimarın şikayeti ile ortaya çıkan dolandırıcılık yöntemi, herkese ‘yok artık ‘dedirtti. Sahte tapu ve belgeler ile internetten mezar yeri sattıkları iddia edilen 3 kişilik çeteden, 1 kişi yakalandı. Firari 2 kişinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Sabah Gazetesinde yayınlanan  habere göre;  Kocaeli’nde  iç mimarlık yaptığı öğrenilen B.A isimli şahıs, internet üzerinden mezar  yeri satışı için anlaşttığı 3 kişi tarafından dolandırıldığını söyleyerek polise şikayette bulundu. Bunun gibi başka illerde de meydana gelen şikayetler üzerine,  emniyet güçleri harekete geçti.  Yapılan araştırmalarda, şahısların   internet üzerinde yayınladıkları ilanlar ile,   bir çok  değişik ilden  sahte tapu ve sahte belgeler ile  mezar yeri sattışı gerçekleştirerek  insanları dolandırdıları tespit edildi.

1 KİŞİ YAKALANDI, 2 KİŞİ ARANIYOR

İddialara göre  20 yılın üzerinde defin işlemi gerçekleşmeyen  mezarları kendilerine hedef seçen ve bu  yerlere sahte tapu çıkartarak  internet üzerinden satışa koyan  şüpheliler, ilanı görerek  tuzaklarına düşen kişilerden 5 ile 10 bin lira arasında  kapora aldıkları,  bazı mezar yerlerini ise 30 bin ile 150 bin lira arasında değişen rakamlardan  sattıkları  belirlendi.  Bu yolla  Kocaeli,  Tekirdağ,  Bolu, Burda ve Bilecik İle İstanbul’da  çok sayıda  kişiyi dolandırdıları ileri sürülen çete  üyelerinden R.A Kocaeli’nde yakalandı. Diğer 2 şüphelinin  yakalanması amacıyla çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 36 = 44