GÖLCÜK’E OTEL GELİYOR!

Gölcük Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 8 gündem maddesi bulunan meclis toplantısı sürerken 1 madde daha eklendi ve 9 maddelik meclis toplantısı 8 oy birliği, 1 oy çokluğu ile kabul edildi.

Gölcük Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün Gölcük belediyesi  belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.   Ali Yıldırım Sezer’in başkanlık ettiği toplantıya meclis üyeleri katılım gösterdi. Toplantıda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı’mız okundu.

Belediye meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi grubunun vermiş olduğu soru önergelerinin okunması ve Başkan Sezer’in bu önergelere cevap vermesi ile başlandı.

Soru önergelerinin ilkinde Yeni Devlet Hastanesi’ne Gölcük’ün her yerinden ulaşım hizmetinin sağlanması konusu görüşüldü. Başkan Sezer, bu soru önergesine şu cevabı verdi: Başkan Sezer, “Büyükşehir belediyemiz bazı hatların güzergâhlarda değişiklik yaptı. Şu anda hastaneye ulaşım konusunda hazır hale geldi. İlçemizden de ulaşım konusunda değerlendirme ilgili birim tarafından yapılmakta. Bu talebi ilgili mercie iletiriz” dedi.

İkinci soru önergesinde sık sık kesilen elektrik kesintileri ve havayi durumda bulunan kabloların yer altına alınması konusunu cevaplandırdı. Sezer, “Konuyu Sedaş’a iletiriz. Bu konuda ilçemizin birçok yerinde çalışma yapıldı. Yine istekleri iletiriz. Sedaş’ın yatırım planlamaları var.

Soru önergesinin üçüncüsünde. Ulaşlı’da bulunan atıl boş arsanın durumu soruldu. Başkan Sezer, “Arsa sahipleri ile görüşülüp gerekli adımlar atalım” dedi.

Ekim ayı Gölcük Belediye meclis toplantısında gündem maddeleri görüşüldü. Toplantının gündem maddelerinde;

1- 2025-2029 Mali Yılı Stratejik Planı oy birliği ile komisyona havale edildi

2- 2025 Mali Yılı Performans Programı oy birliği ile komisyona havale edildi

3- 2025 Mali Yılı Bütçe tasarısı oy birliği ile komisyona havale edildi

4- 2025 Mali Yılı Belediye Bütçe Kararnamesi maddesi oy birliği ile komisyona havale edildi

5- 2025 Mali Yılı Belediye Gelir Tarifesi maddesi oy birliği ile komisyona havale edildi

6- Gölcük ilçesi Icadiye Mahallesi 107 Ada 21 Nolu Parsel ve 113 Ada 3 Nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Komisyon Raporu konusu görüşüldü. Bu maddede oy birliği ile kabul edildi.

7- 03.12.2020 tarih ve 50 sayılı meclis kararına istinaden; otel yapımı ihalesine çıkılması için Belediye Başkanına yetki verilen ve ihalesine istekli çıkmayan, Belediyemize ait 282 Ada 12 Nolu parselde bulunan arsanın satılması maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Sezer, bu gündem maddesiyle alakalı olarak, “Gölcük’te böyle kaliteli otele ihtiyacımız var mı var. Eski sanayi sitesinde de böyle bir çalışmamız var. 2020 yılında almış olduğumuz karardan sonra o zamanki Gölaş yönetimimizdeki arkadaşlarımız ülke genelinde ne kadar bu işi yapabilecek firma varsa onlara ulaştılar ama hiç kimse ihale vermedi. Yıllar azaldıkça kalan sürede azalıyor. Netice itibariyle biz 30 yıllık süreyi kaldırmıyoruz. 30 yıllık yap işlet devret ile ilgili kararımız var. Piyasa bu durumu gerektiriyor. İkinci olarak ta korunması gereken kültür varlığı var ve etkileşim alanında. Bizim uyguladığımız proje uygulama projesi. Bütün proje hazır. Bu proje 3 katlıydı ve 4. kata izin verilecek İhaleyi alan hemen başlayabileceği durumdaydı. Hem belediyenin hem de kurulun da aynı şekilde uygun görmesi gerekiyor. Kurul onay vermediği müddetçe o projenin resmi olarak uygulanması mümkün olmaz. Eğer talep olursa mülkiyet belediye de kalır. Yoksa satış bu şekilde yapılmak zorunda kalıyor. Buradaki asıl konu şu. Biz şimdi bu yapmış olduğumuz çalışmayla satış değerinin artmasını sağlıyoruz” dedi. Başkan Sezer, ayrıca yapılacak otellin zemin etüdü, statik mimari elektrik ve mekanik projelerinin hazır olduğunu belirtti. Bu durum sadece bugünün durumu değil biz 4 yıldır bu proje üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

8- Gölcük ilçesi Merkez Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanındaki kamulaştırmadan dolayı Gölcük Belediyesi üzerine devri yapılan taşınmazların Maliye Hazinesine devir ve tescil işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi yer aldı. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Sezer, Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Belediyemizin bazı yükümlülükleri vardı. Kamulaştırmayı biz yapıyoruz. Davayı biz açtık. Tescil işlemlerini de yaptık. Şimdi işlem usulüne göre yapıyoruz. Dolayısıyla şu an Gölcük Belediyesi üzerine olan taşınmazların mali yetkisi için onay bekliyoruz” dedi.

Gündeme ek olarak Gölcük ilçesi Yazlık mahallesinde bulunan belediyemiz ait 282 ada 12 nolu parselin 1/1000 ölçekli plan değişikliği teklifi maddesi ilave edildi. Toplantının 9. Gündem maddesinin oylanması öncesi 5 dakika ara verildi. 9. madde imar komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)