BAŞKAN SEZER: “ÖRCÜN’ÜN YAĞMUR SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Örcün Mahallesi’nde yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Örcün’de yapılan çalışmaları anlattı ve yağmur suyu sorunu çözdüklerini belirtti. Başkan Sezer ayrıca Gölcük Belediyesi Dijital Kütüphane ve 21 Aralık’ta yapılacak olan Türk Dili Edebiyatı ve Servet-i Fünun Sempozyumuyla ilgili de bilgi verdi.

Gölcük Kaymakamlığı tarafından her ay düzenli olarak bir mahalle de gerçekleştirilen, mahallenin tüm sorunlarının ele alındığı, talep ve önerilerin dinlendiği, kentin tüm kurum müdürlerinin, muhtarların ve mahalle halkının katıldığı toplantı, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla Örcün Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

KAYMAKAM KARABULUT BİLGİ VERDİ

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut toplantının açılış konuşmasını yaparken şunları söyledi: “Her ay bir mahallemizde, mahallemizin sorunları ön planda olmak üzere bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Toplantının ana gündem maddesini toplantıyı yaptığımız köyün problemleri ve sorunları oluşturuyor. Arkasından da bir önceki dönem yapmış olduğumuz toplantımızda alınan kararların, vatandaşlarımızın muhtarlarımızın isteklerinin önerilerin ne ölçüde yerine getirildiği, sorunların ne ölçüde çözüldüğü, çözülememişse sebeplerinin neler olduğu konusunda tekrar görüş alışverişinde bulunacağız. Bu toplantılarımız geniş kapsamlı oluyor. İlçemizi ilgilendiren hususları masaya yatıracağız. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN SEZER ÖRCÜN İLE İLGİLİ DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kaymakam Karabulut’un konuşması sonrasında Örcün Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek üzere sözü alan Başkan Sezer şunları söyledi: “Bu toplantılarımızın ilgili yerde yapılmasının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Biz bildiğiniz gibi daha önce köy olan mahalle muhtarlarımızla ayrı bir toplantı yapıyoruz. Mahalle muhtarlarımızla da ayda bir defa toplantı yapıyoruz. Dolayısıyla sorunları birinci elden toplu bir şekilde dinleme imkanımız oluyor. Saygıdeğer muhtarlarımızın ayrıca bireysel olarak da iletişim kurabilmeleri içinde oluşturduğumuz bir whatsup grubumuz var. Buradan da yine talep ve önerileri alıyoruz. Örcün Köyümüzle alakalı olarak en önemli problemimiz. Yağmurdan kaynaklanan su baskınlarıydı. Bu çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Çökme gerçekleştikten sonrada yağmur suyu hattı döşenen alanda asfaltlama çalışması yapacağız. Yalnız proje içerisinde olmayan yukarıdan gelen fazladan bir su akıntısı oluyordu. Bizde projede bir tadilat yapılmasını talep ettik ve bu görüşümüz doğrultusunda problem çözüldü. Bunun dışında Örcün Konağı’nın çatısıyla ilgili de çok yakında çalışma başlatacağız. Bir önemli konuda Örcün Köyü, Sultan Baba Türbesiyle özellikle tanınıyor. Onun hemen yanında bulunan bir hamam var. Bakanlıktan gerekli izinleri aldık. Şu aşamada proje çalışmaları devam ediyor. Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra onarımını da gerçekleştireceğiz. Örcün Mahallemizle ilgili çözüme kavuşturulmayan bir sorun şuan itibariyle yok” dedi.

DİJİTAL KÜTÜPHANE İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başkan Sezer belediyenin önemli bir hizmet olarak hayata geçirdiği “Gölcük Belediyesi Dijital Kütüphanesi” ile ilgili de katılımcılara bilgi verdi ve şunları söyledi: “Dijital Kütüphane hizmetimizi yayılması için kurum müdürlerimize ve muhtarlarımıza önemli bir görev düşüyor. Gençlerimizi ve kitapseverleri bu konuda bilgilendirebilirsiniz. Bu hizmetimizden faydalana bilmeniz için Sanat Galerisi’ndeki ve Yalı Evleri’ndeki kütüphanelerimizden kayıt yaptırmanız gerekiyor. Ben ilgili firmaya daha pratikleştirmeyi teklif ettim. Ancak bu takdirde bu hizmetin ilçemiz sınırlı olmayarak çok geniş bir alanda kullanılabileceği ihtimalinden dolayı böyle yaptıklarını söylediler. Özelliği şu 22 bin güncel kitabı istediğiniz anda okuyabiliyorsunuz. İnternete bağlı olmaksızın mobil cihazınıza indirerek de okuyabiliyorsunuz. 30 gün süreyle kitabi incelemeniz ve yazdırabilmeniz mümkün. 30 gün sürede istenildiği takdirde uzatılabiliyor. Mükemmel bir kullanım imkanı olduğunu söyleyebilirim. Sadece hemşehrilerimizin değil, kurum müdürlerimizin ve muhtarlarımızın da kullanmasını tavsiye ediyorum” dedi.

KAYMAKAM: “DİJİTAL KÜTÜPHANE İLE İLGİLİ KAMPANYA BAŞLATALIM”

Gölcük Belediyesi Dijital Kütüphane hizmetiyle ilgili fikirlerini aktaran Kaymakam Karabulut’ta şunları söyledi: “Okullarımızdaki bütün öğrencilerimiz bir kampanya dahilinde Gölcük Belediyemizin kütüphanelerine giderek dijital kütüphane için gerekli kaydı yaptırsınlar. Çünkü okuma alışkanlığı bir şekilde başladıktan sonra bu dijital olmuş, kağıtla olmuş bence farketmiyor. Dijital ortamda başlayan alışkanlık kağıt ortamına dönebilir. Biz yeter ki gençlerimizi okuma alışkanlığını sağlayalım. Buradan bir çalışma başlatalım. Okul müdürlerimize talimat verelim. Öğrencilerimiz bu işlemi tamamlasınlar. Rol model olma anlamında bende kayıt yaptırayım. Böyle bir kampanya başlatalım” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM VE HALK KÜTÜPHANESİNDEN DE ŞİFRE ALINABİLECEK”

Tekrar sözü alan Başkan Sezer, “Bu projeye okullarımızın da dahil edilmesi çocuklarımızın kitaba ulaşmasıyla ilgili büyük kolaylık sağlayacak. Sayın Kaymakamım konuyla ilgili açıklama yaparken benimde aklıma şu geldi. Değirmendere Yalı Evleri ve Gölcük Sanat Galerisi Kütüphanelerinde iki noktada kayıt yapıyoruz. Milli Eğitim ve Halk Kütüphanesinde de şifre alınabilmesini sağlarsak, çocuklarımız içinde büyük bir kolaylık sağlanmış olur” şeklinde konuştu.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI VE SERVET-İ FÜNUN SEMPOZYUMU YAPILACAK 

Başkan Sezer ayrıca toplantı da 21 Aralık tarihinde Gölcük’te ilk kez yapılacak Türk Dili Edebiyatı ve Servet-i Fünun Sempozyumuyla ilgili şunları söyledi: “Servet-i Fünun Dergisi ilk olarak Değirmendere’de yayınlanıyor. Sonra İstanbul’a gidiyor ve Türk Edebiyatının tabiri caizse amiral gemisi oluyor. Allah nasip ederse 21 Aralık tarihinde başlayacak Türk Dili Edebiyatı ve Serveti Fünun Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Türkiye seçkin üniversitelerinden rektörlerin, dekanların ve profesörlerinin içinde bulunduğu 34 kişi, 5’te yurt dışından katılımcının yer alacağı bir sempozyum olacak. Sayın Milli Eğitim Müdürümüze özellikle lise öğrencilerimizin katılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde öğretmenlerimizin de katılması katkı sağlayacaktır. Yayınlanacak olan makalelerin tamamı hakemli makaleler olacak. Bunları da biz kitap olarak bastıracağız. Yerelden Türk Dili ve Edebiyatı’na ciddi bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)