BAŞİSKELE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE SEÇİM ZAMANI

Behlül Metin, 29 Haziran Cumartesi günü (yarın) gerçekleşecek olan Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı’na aday olduğunu ilan etti.

Metin’in açıklamalarına göre, üyeler ve site esnafı mevcut yönetimden hiç memnun değil ve değişim istiyor

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Behlül Metin’in açıklqmaları; “Üyelerin çoğunluğunun katılmadığı bir mali genel kurulda baskın bir seçim ile iş başına gelen yönetim, 6 ay sonra oylamada dönen bir takım oyunlar ile şu anda yönetimde bulunuyor. Tutanaklarda dahi üye sayısından fazla oy kullanıldığı görülüyor. Oyalamaların kamera ile çekim yapılmasını yasakladılar. Saklanacak işi olan korkar !. Oyları hatalı saydılar, bunu tespit ettik, sayım yenilemeyi red edip, hak arayan üyeler ile tartıştılar ve polis zoru ile salondan dışarı attırdılar. Bunların hepsini Cumhuriyet savcılığına, mahkemeye, Çevre bakanlığına, Valiliğe taşıdık.

‘ÜYELER VE KİRACI ESANAF GÖREVDEKİ YÖNETİMİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYOR’

Üyeler ve kiracı esnaf şu andaki yönetimden hiç memnun değil, değişmesini istiyor ve bize destek oluyırlar. Bunun için,  çoğunluğu üniversite mezunu güçlü bir kadro ile 29 Haziran’da görevi devralacağız. 40 yıl 2 personelle görev yapan  bu kooperatife,  4 personel daha aldılar, kendi yakınlarını işe soktular ve bunun ağır yükünü aidat olarak üyelere yüklediler. İş başına gelir gelmez ilk yapacağımız iş, gereksiz personeli azaltıp, tasarrufa gidip, üyelerimizin aidat yükünü azaltmak olacaktır.

‘KOOPERTİFTE KORKU İMPARATORLUĞU KURMAYA KALTILAR’

Üyelerimiz 40 yıllık kooperatif tarihinde  görmedikleri uygulamalar ile karşılaştı. Site aidatını ödemeyen kiracıların borcunu tahsil için, dükkan sahiplerine de icra göndermeye başladılar. Haber vermeden banka hesaplarını bloke ettiler. Çok ufak ödenmemiş kiracı aidat bedelleri yüzünden hesapları kilitlenen üyelerimizin ticaretleri durdu. Üyelerimizin evlerine icra kağıtları gitmeye başladı. Hayatlarında ilk defa  bu tip posta ile karşılaşan üye yakınlarına, postacı; “Senin kocanı veya eşini mahkemeye vermişler galiba” sözlerini duyunca şeker, kalp rahatsızlığı olanlar, korkudan fenalaşıp baygınlık geçirdi haberlerini alıyoruz. Bu güne kadar, karakolun, adliyenin önünden geçmemiş bu sade vatandaşlar, olayın aslını bilmediklerinden fenalaşıp, sonu ölüm ile biten vakalarda yaşanabilirdi ! Bu yönetim gitmediği sürece de hala yaşanabilir.

ŞEFFAF OLACAĞIZ

Behlül Metin ve ekibinin öncelikli hedeflerinden biri, kooperatifin yönetimindeki şeffaflığı ve etkin yönetimi sağlamak. Metin, “Göreve gelir gelmez gereksiz personeli azaltıp, tasarruf sağlayarak üyelerimizin aidat yükünü hafifleteceğiz. Ayrıca, site içinde yaşanan hukuksuz uygulamalara son verecek ve üyelerimizin haklarını koruyacağız.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)