ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ BELEDİYEYE BAĞLANSIN

Kocaeli için ulaşımın iyileştirilmesi

Kocaeli ili için özel halk otobüsü olarak görev alan hatların belediye ulaşım hizmetine geçmesi hususunda toplanılan imza kampanyasıdır.

Amaç ÖHO olarak hizmet veren araçların vatandaşa sunulan hizmet açısında birçok konuda yetersiz görülmesi ve görevli kuruluşların konuya ilişkin somut adımlarda bulunmaması neticesinde gelişmiştir.

Bahsi geçen yetersiz hizmet ve usule aykırı görülen durumlar listelenmiştir;

-ÖHO içerisinde hiçbir şekilde planlama bulunmamakta, talebin yoğun olduğu saatler için aksiyonlar alınmamaktadır, netice olarak azami yolcu sayısı üzerinde ulaşım yapılmaktadır.

-Yine ÖHO içerisinde planlama programlama bulunmamakta ve öncesi paylaşılan araç kalkış/hareket saatlerinde tutarsızlıklar sıkça rastlanılmış bu sebeple hemen her gün yolcu mağduriyeti yaşanmaktadır.

-ÖHO araçlarında nakit biniş yapılması neticesinde ilgili şoför tarafından kart basımı yapılmadığı, belediye payının ya da çeşitli ödeneklerin kayıt dışı kaldığı ilgili
şöförün/şoförlerin bu binişlerden tezgah kurup tüm bu süreç araştırma denetleme noktasında sıfır olduğu gözükmektedir.

-Kooperatif anlaşmaları neticesinde A noktasından B noktasına giden 10+ araç olmasına karşın sadece tek bir hat için iniş/biniş hakkı verilerek yolcunun neredeyse 1 saati bulacak şekilde bekletilmesi problemi mevcuttur.

-ÖHO araçlarında kentkart ile biniş yapan yolcular için belde içi – belde dışı ücretlendirme tarifesi resmen ve apaçık olarak ısrar üzerine sağlanmaktadır, belde içi ücret tarifesi uygulanması gerekilen durumlarda yolcu tarafından belde içi ücret tarifesi defalarca ikaz edilmesi üzerine uygulanmaktadır.

listelenmiş maddeler ÖHO ve kooperatife bağlı olarak hizmet vermekte olan araçların etik dışı, konforsuz, usulsüz, birçok aracın eski ve hurdaya dönmüş olması sebebi ile güven vermeyen, her konuda mağduriyet yaşatılan başından sonuna “kalitesiz” olarak nitelendirilen bir hizmeti kapsamaktadır.

Konuya ilişkin koşul ve şartların iyileştirilmesi gerekli noktada toplu ulaşımın top yekun belediye aracılığına devir edilmesi talep edilir.

2019 yılında ve Kocaeli Büyükşehir Belediye’de ulaşımın bu derece rezil/rezalet olması can sıkıcı ve moral bozucudur, Türkiye’de hiçbir büyükşehirde bu derecede kalitesiz toplu ulaşım hizmeti bulunmamaktadır. 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 2