İftar yemeklerini bu kez onlar hazırladı

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler hazırladıkları yemekler ile aileleriyle evlerinde iftar yaptı.

 

İftar yemeklerini bu kez onlar hazırladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde, eğitim gören öğrenciler ailelerin iftar yemeği hazırladı. Anlamlı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

120 KİŞİLİK YEMEK

Kocaeli’nde ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına ara vermek zorunda kalan, ergenlik çağı sorunu yaşayan ve problemlerini sağlıklı yönden çözemeyen 12-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kurulan Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, gençlerin hayata adapte olmasında önemli rol oynuyor. Bu kapsamda aşçılık eğitimi alan öğrenciler hazırladıkları yemeklerle evlerinde iftar yaptı.

 

AİLELERİ İLE İFTAR YAPTI

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Elektrik Pano Montörlüğü, Servis Eleman Yardımcılığı, Barista Ve Aşçı Yardımcılığı eğitimi alan 30 öğrenci, 120 kişilik yemek yaptı. Aldıkları eğitim doğrultusunda bu kez öğrenciler özenle hazırladıkları yemekleri ailelerine götürdü. Pilav, tavuk sote ve şekerpare tatlısından oluşan bir menü hazırlayan çocuklar aileleri ile birlikte iftar yaptı.

 

BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ NEDİR?
Beyaz Kalpler, Kocaeli’nde ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalan, ergenlik çağı sorunları yaşayan ve problemlerini çözme açısından desteğe ihtiyacı olan, ailesi ile iletişim sorunları yaşayan 11-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kuruldu. Uzman personel tarafından görüşmeler sonucunda belirlenen ve merkeze kabul edilen öğrenciler sertifikalı atölye faaliyetlerinin yanında servis, öğlen yemeği, spor faaliyetleri gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 1 =