Kocaeli’deki okullara 635 personel alınacak!
02 Eylül 2026 12:19

Kocaeli’deki okullara 635 personel alınacak!

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Eylül Ayı Asayiş Toplantısında önemli konulara değindi. Geçtiğimiz ay ile ilgili raporlar da vererek, yeni dönemde okulların güvenlikleri ile ilgili yeni kararları açıkladı

 

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yaklaşan yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde eğitim kurumlarında uygulanacak güvenlik adımlarını kamuoyuyla paylaştı. Şehir genelindeki okullarda 635 bahçe görevlisinin istihdam edileceğini bildiren Vali Aktaş, Toplum Yararına Program (TYP) bünyesinde görevlendirilecek yaklaşık 1.700 temizlik personeli için de işlemlerin sürdüğünü kaydetti. Aktaş, trafik düzenlemelerinden okul bahçesi ve dersliklere kadar tüm güvenlik planlamalarının hazır olduğunu aktardı.

OKULLARIN AÇILMASIYLA BİRLİKTE BAŞLAYACAK

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda, Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya; vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Emniyet Müdür Vekili, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ahmet Demirel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutan Vekili İsmail Çilingir, ilçe kaymakamları ile kamu kurumlarının müdürleri katıldı. Görüşmede ağustos ayı süresince yürütülen; asayiş, trafik, narkotik, kaçakçılık, düzensiz göç ve denetim faaliyetleri ele alınırken okulların açılışıyla hayata geçirilecek tedbirler aktarıldı.

635 BAHÇE GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLECEK

Yeni eğitim döneminin temel önceliklerinden birinin okul güvenliği olduğunu vurgulayan Vali Aktaş; öğrencilerin huzurlu bir ortamda ders başı yapabilmesi, öğretmen ve idarecilerin de görevlerini emniyet içinde sürdürebilmesi hedefiyle yaz dönemi boyunca çalışmaların aralıksız yürütüldüğünü dile getirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından ayrılan kadrolar kapsamında Kocaeli genelinde 635 bahçe görevlisinin istihdam edileceğini belirten Aktaş, işe alım sürecinin bu hafta tamamlanmasının ve personelin ders zilinin çalmasıyla eş zamanlı vazifeye başlamasının öngörüldüğünü duyurdu. Temizlik hizmetleri çerçevesinde ise TYP kapsamında yaklaşık 1.700 kişilik kontenjan tahsis edildiğini ifade eden Vali Aktaş, bu personelin alım sürecinin de sürdüğünü söyledi.

“TÜM TEDBRİLER TİTİZLİKE ALINACAK”

Okul sahası ve çevresinde devreye girecek güvenlik adımlarına değinen Vali Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Trafik tedbirinden okul bahçesine, okul içerisindeki sınıflara kadar her türlü tedbirin en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle kaymakamlarımızın başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde kolluk kuvvetleriyle beraber alınacağını belirtmek istiyorum.”

Vali Aktaş konuşmasında ayrıca yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, eğitimcilere, idarecilere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

AĞUSTOS AYINDA 816 ARANAN YAKALANDI

Vali İlhami Aktaş, toplantı kapsamında ağustos ayına ait asayiş verilerini de açıkladı. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası olan 296 şahsın yakalandığını bildiren Aktaş, bu kişilerden 5'inin 20 yılı aşan kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğunu kaydetti. Diğer adli işlemler ve ifade işlemleri doğrultusunda aranan 520 kişinin daha yakalandığı aktarıldı.

Terörle mücadele faaliyetleri kapsamında DEAŞ terör örgütüne yönelik çalışmalarda 5 şahıs tutuklandı. Silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silahlara yönelik yürütülen denetimlerde 116 silah ele geçirilirken, 143 kişi hakkında adli işlem tesis edildi.

NARKOTİK ÇALIŞMALARINDA 66 KİŞİ TUTUKLANDI

Uyuşturucu madde ticaretine dönük operasyonlarda 66 kişi tutuklandı. Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda yaklaşık 15 kilogram ile 24 bin adet çeşitli türde narkotik madde yakalandı. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında hayata geçirilen 3 operasyon ve yürütülen 25 işlemde 4 kişi tutuklandı. Siber suçlarla mücadele çerçevesinde ise suç unsuru belirlenen 158 hesap hakkında adli süreç başlatıldı, 2 kişi cezaevine gönderildi.

TRAFİK KAZALARI 14 KİŞİNİN CANINI ALDI

Ağustos ayı boyunca kentteki trafik kazalarında 6 kişinin kaza yerinde, 8 kişinin ise kaldırıldıkları sağlık kuruluşlarında vefat ettiği; toplam can kaybının 14 olduğu belirtildi. Ekipler ay süresince yaklaşık 400 bin aracı kontrol ederken, kurallara uymayan 75 bin araca idari işlem uyguladı. Kontrol edilen yaklaşık 3 bin 500 ticari taksiden 370'ine idari para cezası kesildi.

287 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Düzensiz göçün önlenmesine yönelik uygulamalarda yaklaşık 8 bin 600 kişinin kimliği sorgulandı ve 287 düzensiz göçmen tespit edildi. Bu doğrultuda düzenlenen operasyonlar kapsamında 6 şüpheli tutuklandı.

Vali Aktaş, ağustos ayı süresince gıda güvenliği, konaklama tesisleri, tüketici hakları ve kaçakçılık suçlarına dönük saha denetimlerinin de kesintisiz sürdürüldüğünü kaydetti.

Güncelleme: 02 Eylül 2026 12:22
X