EYT BU SEÇİMDE NE YAPACAK !

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, YSK’nin İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenmesi kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’ndan randevu talep etti. EYT’nin izleyeceği politika, bu randevu taleplerinin karşılık bulup bulmaması sonucu netlik kazanacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden çok önemli bir hamle geldi.

YSK’nin AKP’nin itirazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yenileme kararı alması sonrası EYT SYDD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’ndan randevu talep etti.

31 Mart yerel seçimlerinde Erdoğan’dan ve AKP’den talep ettikleri randevular karşılık bulmayan ve hiçbir şekilde bu partinin gündemine giremeyen EYT, sandıkta kendileriyle birlikte yol yürüyenler lehine oy kullanmış, AKP’nin İstanbul başta olmak üzere pek çok önemli kentte seçim kaybetmesine neden olmuştu. Bu güç, AKP tarafından da fark edilmiş, Kızılcahamam kampında EYT’nin seçimin kaybedilmesinde etken olduğu dile getirilmişti.

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, milyonlarca takipçinin olduğu sosyal medya sayfalarında yaptığı paylaşımda randevu taleplerini EYT’lilere duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: “Haklılığımızı her yerde, her ortamda dile getirmeye devam edeceğiz. Bıkmadan, yılmadan, pes etmeden. Toplumsal sorunumuz görmezden gelinemez.

Bizler, varız, biriz, birlikteyiz ve buradayız. Bizi gören, bizi anlayan ve yanımızda olanlarla yol yürüyeceğimizi her toplantımızda dile getirdik… Her daim yinelediğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Bey’den, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Binali YILDIRIM Bey’ den, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ekrem İMAMOĞLU Bey’den randevu talep ettik. Bilgilerinize sunarız.”

Evet, EYT SYDD Genel Yönetimi, kuruluş amaçları doğrultusunda seçimdeki güçlerini de göstermelerinin etkisiyle yeniden bir randevu talebinde bulundu. AKP’nin ve Erdoğan’ın bu konudaki tavrı, EYT’nin izleyeceği yol haritasını da ortaya koyacak. Erdoğan ve AKP, 31 Mart yerel seçimlerindeki tavrını sürdürür, randevu talebini karşılıksız bırakırsa EYT, randevu talebini dikkate alacağı net görünen Ekrem İmamoğlu lehine hareket edecek, bu kez büyük ihtimalle geçersiz oy kullanan EYT’liler de sandıkta İmamoğlu’ndan yana tavır koyacak.

Randevu talebi dikkate alınır ve kısa sürede çözüme yönelik somut adımlar atılır ise EYT, bir seçim kozu olmaktan çıkacak, EYT’liler, gönlünden geçen adaya oy verecek.

10 bin küsur oy farkıyla kaybedilen seçimin yenilenmesini anti demokratik bulan kimi partiler adaylarını geri çekerek İmamoğlu’na destek çağrısı yaptı. Bu partilerin oyları da oy farkını artıracak gibi görünüyor.

Bu nedenle AKP’nin oy farkını 10 bin küsur olarak görüp ona göre geçersiz oylara ve kararsız seçmene güvenip seçime girmesi yeni bir kaybı beraberinde getirebilir. AKP’nin işini şansa bırakma şansı yok, çünkü yenilenen bir seçimi tekrar kaybetmek bu partinin itibarını da zedeleyebilir. Hele ki İstanbul gibi mega bir şehirde… Bu nedenle EYT, siyaset yapmadan ancak siyasetin çözebileceği bir meselede üzerine düşen adımı tekrar attı. Bundan sonrasını bekleyip göreceğiz.

Öte yandan Özüpak, yaptığı bir başka açıklamada, “Miting değerlendirmemizi en kısa sürede açıklayacağız” ifadelerini kullandı. Görünen o ki EYT, İstanbul Maltepe’de gerçekleştirdiği 2 milyon katılımlı mitingin ardından yeni bir miting talebini daha masaya yatıracak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 + = 19