EMANETİNİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

EMANETİNİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış ve yönetimi, gazetemize ziyarette bulundu.

Başkan Barış, Öncelikle Gölcük’lü vatandaşlarımıza altını çizerek belirtebilirim ki; “Emanetinize sahip çıkıyoruz”

Süreç itibariyle Kurban bayramının yaklaşması münasebetiyle  Kurban vekaleti kampanyamızı başlattık. Hedefimiz, Kızılay Gölcük Şubesi olarak en üst seviyeye çıkmaktır. Gölcük’ümüze inancımız sonsuzdur dedi.

Kuruluş amacında da olduğu gibi 152 yıldır dil, din, lrk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararam alanda ihtiyaç; sahiplerine milletimizin merhamet elini uzatan Türk Kızılay, insanlığın zor günlerden geçtiği koronavirüs salgınında da yüzbinlere yardımlarıyla destek oldu, olmaya da devam ediyor. Kızılay, Kurban Bayramı’na az bir zaman kalan bu dönemde de daha çok sofrayı bereketlendirmek için artık geleneksel hale gelen ve sloganı da; “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Helal Olsun Türkiye” olan Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nı yürütüyor.

2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç; sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırılıyor. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç; sahiplerine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız.

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.  Zaman kavramı olmaksızın mazlum ve mağdurların yanında olan Türk Kızılay’ın hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor.

Her dönemde olduğu gibi Kızılay’ı bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, gerek kampanyamıza katılımınız, gerekse de kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaşması noktasında tanıtım desteğiniz için şükranlarımı sunuyorum” dedi

2020 Kurban Vekâlet Bedeli Şu Şekilde;
Yurt İçi 1050 TL Yurt Dışı 850 TL

KURALINA UYGUN
* Kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun kesiliyor.
* Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor
* Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor.
* İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor

AMACINA UYGUN
* Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliği ile konserveleniyor.
* Tüm bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor.

Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen uygulaması ile vekâleti alınan kurbanlarınız, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Yılın belirli zamanlarında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, kurbanın bereketi yıl boyu sürüyor.

İYİLİK SINIR TANIMIYOR
Türk Kızılayı’na yurt dışı içinde kurban vekâleti verebilir, bu Kurban Bayramı’nda dilerseniz, sınırların ötesindeki mazlumlara da ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 4