DERTLERİMİZİ BERABER OTURUP ÇÖZECEĞİZ

Kentsel dönüşüm tartışmalarının olduğu Hacıhızır ve Veliahmet sakinleriyle buluşan Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, spekülasyonlara son noktayı koydu. Büyükakın, “Sizin istemediğiniz hiçbir şey yapılmayacak” dedi

Büyükakın Hacıhızır ve Veliahmet’te net konuştu:
“Sizin istemediğiniz hiçbir şey yapılmayacak”

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Hacıhızır ve Veliahmet Mahalleleri seçim irtibat ofisinde vatandaşlarla buluştu. Büyükakın’a AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül ve AK Parti İzmit İl Başkanı Ali Güney eşik etti.

DERTLERİMİZİ BERABER OTURUP ÇÖZECEĞİZ
Programda ilk sözü alan İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, “Bizim iki eski mahallemiz, önemli mahallemizle biraraya gelmekten dolayı mutluyum. 31 Mart’ta önemli bir seçim yaşayacağız, biz her zaman milletimizin terazisine güvendik. Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde İzmit’i kazandırmak istiyoruz. Benim çocukluğum, sevdam olan İzmit’e hizmet etmek istiyorum. 102 mahallemize eşit ve adil hizmeti götüreceğiz, mahalleyi birlikte yöneteceğiz. Dertlerimizi beraber konuşup çözeceğiz” dedi.

SİZİN EMRİNİZDEYİZ
Her iki mahallede kentsel dönüşüm tartışmalarına da değinen Gönül, “Mahallemizde ne yapılmasını istiyorsanız siz karar vereceksiniz, biz sizin emrinizdeyiz. Oturup konuşacağız, size rağmen bir şey yapmayacağız. Sizin kararınız ve iradenizin dışında bir şey olmayacak. Eğer mahallelerimiz yenileme istiyorsa bunu yapabiliriz. Eğer istemiyorsanız bir şey burada gerçekleştirilmeyecek” diye konuştu.

‘DEĞİŞTİRECEĞİZ’ DİYENLERE ALDANMAYIN
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Biz adaylık sürecimizin açıklanması tamamlanmadan önce buradaki kentsel dönüşümle ilgili çalışma başlamıştı. Benim adaylığım açıklandıktan sonra riskli alan ilan edilmesiyle ilgili bir karar çıktı. Bakın Cumhurbaşkanı kararnamesiyle ilgili düzenleme, yine bir başka kararname ile değiştirilebilir. Size buraya gelip ben bunu değiştireceğim diyen birine inanmayın. Biz Sibel Hanım’la birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştük, konuyu kendilerine arz ettik, bu bölgede bazılarının dönüşüm istediğini, bazılarının istemediğini söyledik. Kendileri ‘Çevre Bakanı ile görüşün bize bilgi versin’ dedi. Ben Çevre Bakanı ile görüştüm, çalışmaya başladık, burada iki anket yaptık. Ardından Çevre Bakanı ile konuyu tekrar konuştuk ve burada bu bölgeden muhtarımızın da olduğu kanaat önderleriyle birlikte toplantı yaptık. Bakanımız, burada insanların ‘İstemediğiniz bir şeyi yapmayız’ dedi. Buna rağmen buraya gelip spekülasyon yapan firmanın sahibi olan şahıs, bir sosyal medya paylaşımı yaptı. O paylaşım İzmit’teki bir aday tarafından hepinizin cep telefonlarına gönderildi, bize de geldi. Bakın, Sayın Bakanımız mesajı çok net, ‘Ben firma tanımam kardeşim’ dedi. Eğer firma istemiyorsanız firma yok. İstiyorsanız belediye ile istiyorsanız bakanlıkla dönüşüm yapabiliriz. ‘Hiçbir şey istemiyoruz, biz halimizden memnunuz’ diyorsanız, burası aynen böyle kalacak. Sizin istemediğiniz hiçbir şey yapılmayacak” diye konuştu.

HALKA RAĞMEN İŞ YAPTIRMAYIZ
Konuşmasının sonunda Büyükakın, “Hiçbir şekilde evirip çevirmeden söylüyorum, sizin istemediğiniz bir şeyi burada bir Allah’ın kulu yapamaz, yaptırmayız. Allah’ın izniyle 1 Nisan’da Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Seçimlerden sonra buradaki hak sahiplerinin her birine bir form vereceğiz, isteyip istemediklerini soracağım. Eğer istemiyorsanız bu formları bakanımızın önüne koyacağız, ‘Sayın Bakanım buradaki riskli alanı iptal edin’ diyeceğiz. Onun bunun sözlerine bakmayın. Halka rağmen iş yaptırmayız. Bizim açımızdan bu konu bitmiştir” diye konuştu.

BÜYÜKAKIN VE GÖNÜL’E KEFİLİZ
MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise “Cumhur İttifakı, milletin ittifakıdır. Cumhurbaşkanımız ‘Vatandaşımızın istemediği hiçbir şey olmayacak’ dedi. Bu devletin ten tepesinde olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sibel Gönül Hanım için ‘Yol arkadaşım’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız için ise Cumhurbaşkanımız ‘Belediyecilikte ehil bir insan gönderdim’ dedi. Yarın seçimlerden sonra devletin en tepesindeki adama bu kadar yakın bir belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı’nın ‘Vatandaşın istemediği hiçbir şey olmayacak’ sözünü yere düşürür mü? Ben de MHP İl Başkanı Aydın Ünlü olarak sizin mahcup eder miyim? Biz kefiliz, hem çocuklarımız için hem memleketimiz için doğru olan Cumhur İttifakı’dır” diye konuştu.

2 BİN 512 KİŞİYE İŞ SÖZÜ VERMİŞLER
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız açık net ifadeleri kullandı, aynı toplantıda bizler de vardık. 94 yılında Refah Partisi’nin belediye meclis üyesiydim, muhalefetteydik, CHP belediyesiydi. Bunların nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Yağmur yağdığı zaman yüzme bilmeniz gerekiyordu, hizmet AK Parti ile geldi. Bunlar milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. İzmit Belediyesi’nde bin 500 civarında personel var. Ama bunların İzmit Belediye Başkan Adayı 2 bin 512 kişiye iş sözü vermiş. 1999’da aynı şekilde bin kişi işe aldılar, seçimden sonra hepsini işten attılar. Onlar da gelip belediyenin camlarını aşağı indirdi. Geçmişte yaşananlar var. ” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 2