CHP’DE GÖZLER DELEGE SEÇİMİNDE

CHP Olağan Genel Seçimleri öncesinde süreci başlatarak Delege seçimlerine odaklandı.

CHP’de kongre süreci mahalle delegeleri ile başlıyor. 8 Kasım’dan itibaren binlerce mahalle üyesi, ilçe Delegelerini belirleyecek. İlçe başkanları da mahalle seçimlerinden çıkacak sonuçlara göre adaylıklarını açıklayacak.

İL KONGRELERİ 2 OCAK 3 MART 2020 ARASI YAPILACAK

CHP’de merakla beklenen kongre takvimi belli oldu. Genel merkez, 37. Olağan Kurultay sürecine ilişkin genelgesini tüm il örgütlerine gönderdi. CHP’de mahallerdeki temsilcilerin belirlenmesinin ardından ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla birlikte kurultay takvimi işleyecek. Takvime göre 8 Kasım 2019 tarihinde mahalle delege seçimleri, 14 Aralık-27 Şubat tarihleri arasında ilçe kongrelerinin  yapılması beklenirken,  İl kongreleri de 2 Ocak-3 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

GÜREL, İSTİŞARE SONUCU ADAYLIĞINA KARAR VERECEK

Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri’nin istifa etmesinden sonra yönetim kurulu içinden başkanlığa seçilen ve yaklaşık 1 yıldır örgütün başında olan Fikret Gürel, adaylık noktasında delege seçimlerini bekleyenlerden. Gürel, örgütle fikir alışverişinde bulunup, istişare sonucunda aday olup olmayacağının karar vereceğini söyledi. Gürel, “İstişare sonucunda adaylığımı kamuoyuna duyuracağım. Büyük ihtimalle başkanlığa devam kararı alacağım. Örgütümüz içinde hiçbir sıkıntı yok birlik ve beraberlikle kongre sürecimizi atlatacağız” diye konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − 25 =