BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINA EYT TEPKİSİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, canlı yayında Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. Bahçeli, soru üzerine emeklilikte yaşa takılanlar mevzusuna değindi ve daha önce EYT için “Değil” dediği ifadeyi, bizzat kendi kullandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV ve Star TV’nn ortak yayınında Nazlı Çelik’n sorularını yanıtladı. Soru üzerine emeklilikte yaşa takılanlar mevzusuna değinen Bahçeli, daha önce “Değil” dediği tabir, EYT için kendi kullandı. Bahçeli’nin sözler, EYT cephesinden büyük tepki topladı. Emeklikte yaşa takılanlar malumunuz, yıllardır hakkı olanı geri almak için büyük mücadele sarf ediyor. Bu mücadele son yıllarda bir hayli arttı. Sessiz çığlıklarını duyuramayınca, muhalefetin EYT sorununu TBMM’ye taşıması yetmeyince, verilen vaatler tutulmayınca -k vaat verenler arasında MHP de var- sesler daha gür çıkmaya başladı EYT’lilerin. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği adı altında 45 ilde temsilcilik açan ve 81 ilde aktif üyesi bulunan bu kitlenin bir araya gelme sebebi tamamen yaşadıkları mağduriyet. İstedikleri tek şey, bu mağduriyetin giderilmesi. Her siyasi görüşten insan var bu topluluğun içinde. Daha önce AKP ve MHP’ye oy verenler de bu oluşumun içinde. Toplantılar yaptılar, imzalar topladılar, soru önergeler ve kanun teklifleriyle TBMM gündemine taşındılar ancak bir türlü hükümet geri adım attıramadılar. Bırakın geri adım attırmayı, muhatap dahi alınmadılar. Üstüne bir de “Türediler”, “Boş işler” “Çift dikiş maaş peşindeler” gibi ifadelerle karşılaştılar.

Bahçeli, dün EYT ile ilgili şunları kaydetti: “Bizim seçim beyannamemizde bu konu var. Ayrıca milletvekili arkadaşlarımız bu konu üzerinde de çalıştılar. Hatta Meclis’e bir de teklif de sundular. Ancak 49 milletvekiliyle bunu çıkarmamız mümkün değil. Bir de bunun şu anki maliyet, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar içerisinde ille de bunu çıkaracağız diyerek kimseyi kandırmaya da gerek yok. Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime bir hafta 10 gün kala böyle bir popülist bir politika da uygulanmaz.

Ama seçim sonuçları belli olur, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistem kalıcı ve istikrar sağlayıcı bir güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilir. Zaten talep de var ama şimdiye kadar hiç yürüyüş yapmayanlar Ankara’da İstanbul’da yürüyüş yapıyorlar. Erken emeklliği toplumsal hareketlilğini şey haline getiriyorlar. Bunun çözümü için tahrik etmeye gerek yok. Eğer seçimde netice alırsanız siz yapın. Sistem değiştrecekseniz siz yapın, ama yapamayacağınız bir şeyle toplumu hareketlendirerek gerginliği artırmanın, erken emeklilkteki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, büyüklerimiz… kimler ise sabırlı olmaları lazım, Türkiye’nin gerçeklerini göz önüne almaları lazım, maliyetlerin ne olduğunu iyi hesap etmeler lazım. Bunun karşılığı bir tarafta diyeceksiniz ödemeler dengesi açığınız var, borçlarınız 400 küsur milyar trilyona çıktı, şudur budur diye eleştireceksin, sonra da erken emeklilkte mutlaka çıkar diyeceksin, Kemal Kılıçdaroğlu kimi kandırıyorsun? Bunlara dikkat etmek lazım.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 − = 55