abdullah karacan’ın davası görüldü

Lastik-İş Sendikası’nın merhum genel başkanı Abdullah Karacan’ın cinayetiyle ilgili başlatılan davada sona gelindi. Bugünkü duruşmada dava savcısı mütalaasını sundu

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, geçtiğimiz yıl Sakarya’da bulunan fabrikada çalışan Sedat Uzunlar tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Kendi beylik silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan Abdullah Karacan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Fabrikanın temsilcilik odasında gerçekleştirilen olayda ayrıca sendikanın mali sekreteri Mustafa Sipahi ile sendika temsilcisi Osman Bayraktar da yaralanmıştı.

GENEL BAŞKAN YİNE KATILDI

Olayı gerçekleştiren Sedat Uzunlar ise ticari taksiyi gasp ettikten sonra kaçarken polis ekipleri tarafından yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesine bugün de devam edildi. Davaya Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ile genel başkan yardımcıları, üyeler de katılım sağladı. Davada tutuklu sanık Sedat U. ile tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatlar da katıldı.

19 ŞUBAT’A ERTELENDİ

Davada savcı dosyayla ilgili mütalaasını verdi. Daha önce tutuklu sanık Sedat U.’nun cinayet ve gasp suçlarından cezalandırılmasını isteyen savcı, tutuksuz yargılanan sanıklar için de ceza talebinde bulunmuştu. Savcının mütalaasının ardından hem sanık avukatları hem de müşteki avukatları, savunmalarını yapabilmek için mahkemeden ek süre talep etti. Mahkeme heyeti avukat ve sanıkların son savunmalarını yapabilmeleri için duruşmayı 19 Şubat Çarşamba saat 10.30’a erteledi. Önümüzdeki celsede davanın karara bağlanması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 − = 55