ZAİM’DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

 

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim Kocaeli genelinde büyük sıkıntı yaratan sivrisineklerle ilgili başta olmak üzere mahallesini ilgilendiren konularda önemli açıklamalar yaptı.  

 

 

 

 

Son zamanlarda gündemden düşmeyen sivrisinekler için çalışmalarına devam eden Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunarak bu dönemi mahalle sakinlerinin de desteği ile atlatacaklarını belirtti.

SİNEKLER KONUSUNDA VATANDAŞLARDA DUYARLI OLMALI

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim yaptığı açıklamada, “ Sadece Değirmendere değil tüm Kocaeli olarak bir sivrisinek sıkıntımız var. Bu konuda belediye ile yaptığım görüşme sonrasında mahallemize yapılacak olan ilaçlamayı daha erken bir tarihe aldım. Geçtiğimiz akşam bütün mahalle ilaçlandı. Tabi ilaçlama gece yapıldığı için çoğu vatandaş biraz görmedik diyor ama bütün mahalle ilaçlandı ve ay sonuna kadar yeniden ilaçlanacak. Bu dönemde belediyenin yapmış olduğu ilaçlama kadar vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını istiyoruz. Bu sinekler özellikle bahçelerde bulunan bidonlarda biriken sularda ve buna benzer su birikintisi olan yerlerde daha kolay üredikleri için bu konuda dikkatli olmalarını istiyorum. Ayrıca çöp konteynerlerine atılan çöplerden sonra kapağının kapalı tutulması ve evsel atıkların toplama günü dışında atılmamasına da dikkat edilmesi gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz ama mahalle sakinlerinin de bu konuda oldukça hassas ve dikkatli olmasını bekliyoruz” dedi.

O BÖLGEYE GÜVENLİK KAMERASI İSTİYORUZ

Muhtar Zaim son olarak, ‘’Geçtiğimiz Cuma günü Değirmendere Yalı Mahallesi Vatan Caddesi Harb-İş Sitesi’nin arkasında ölü olarak bulunan 19 yaşındaki genç ilçemizde uyuşturucu madde kullanımının ne kadar boyutlara ulaştığını gösteriyor. Daha önceden de bu bölge için birçok şikayet almıştık. Yine aynı şekilde uyuşturucu kullanıldığı ve kavgaların çok olması sebebiyle sık sık şikayet aldığımız bölgeye daha önceden de güvenlik kamerası takılması konusunda istekte bulunmuştuk. Yaşanan son olaydan sonra güvenlik kamerasının ne kadar gerekli olduğunu görmüş olduk. Madde bağımlılığı ilçemizde son zamanlarda oldukça artış göstermekte ve bu konuda emniyetimizin daha dikkatli olmasını istiyoruz. Ayrıca ailelerinde bu konuda daha dikkatli olmasını, çocuklarının arkadaş çevrelerini ve gittikleri yerleri iyi araştırmalarını istiyoruz. Gencecik bir evladımız bu uğurda kaybettik. Benzer olayların olmaması için daha sıkı tedbirlerin alınmasını, özellikle ailelerin bu konuda dikkatli olmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 67 = 73