VALİ AKSOY’DAN GÖLCÜKLÜ ÖĞRENCİLERE ALTIN ÖĞÜTLER

 

 

 

Gölcük Belediyesi’nin eğitime katkı vermek, öğrencilerin ufuklarını açmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Gölcük’te Öğrenci Olmak Kariyer Günleri’nin konuğu Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy oldu. Aksoy, Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’ne gelerek öğrencilerle buluştu, onlara altın değerinde öğütler verdi.

 

 

 

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında düzenlenen Gölcük’te Öğrenci Olmak  adlı kariyer günleri programında öğrencilerle bir araya geldi. Aksoy, Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’ne gelerek Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Çakabey Anadolu lisesi öğrencileriyle buluştu.

 

SİZLER BİZLERİN GELECEĞİMİZSİNİZ

Öncelikle Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş kısa bir konuşma yaptı ve bu programları düzenlemizde ki hedef, öğrencilerimizle kendilerine örnek olacak isimleri bir araya getirmek ve gençlerimizin gelecek hedeflerini yüksek tutmak olduğunu belirtti. Belediye olarak eğitime her zaman destek olduklarını dile getiren Ellibeş, sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğin belediye başkanları, öğretmenleri, kaymakamlarısınız, valililerisiniz. Sizlerin en doğru şekilde yetişmesi bizim birinci önceliğimiz” dedi ve sözü Vali Aksoy’a bıraktı.

 

“YAPTIĞINIZ İŞTEN MUTLU OLAMAZSANIZ BAŞARILI OLAMAZSINIZ”

Vali Aksoy ise gençlere şunları söyledi: “sizler lise eğitiminin son dönemlerindesiniz ve geleceğinizle ilgili belirli planlamalar yapma noktasında karar aşamasındasınız. Özellikle üniversite tercihleri yapılırken neye göre nasıl yapacağınızı çok iyi bilmeniz ve bu noktada bilinçli bir şekilde hareket etmeniz gerekmektedir.  Yapacağınız tercihler, gelecekte sizi hangi meslek içerisinde yer alacağınız konusunda da belirleyici olacak bir konuma taşıyacaktır. Zaman zaman bitirdiğimiz üniversitede aldığımız eğitimin dışında iş yapan arkadaşlarımız olmuyor değil ancak esas olan eğitim aldığımız, yetiştiğimiz alanda kendimizi geliştirmemiz ve bu konuda daha duyarlı, daha bilinçli hale gelebilmemizdir. Özellikle tercih yaparken önümüzdeki süreçte hangi alanda kendimize meslek ve bir iş edinmek istiyorsanız bunu çok iyi tahlil etmeniz ve o alanda kendinizi geliştirecek bir tercihte bulunmanız büyük önem taşıyor. Sevmediğiniz ve heyecan duymadığınız bir işi yapmamalısınız. Eğer bir işi severek yapmıyorsanız, yaptığınız işten heyecan duymuyorsanız başarılı olmanız mümkün değil. Bu anlamda tercihleriniz yaparken ve mesleklerinizle ilgili karar verirken mutlaka sevdiğiniz ve yapma sırasında heyecan duyacağınız çalışmaları ortaya koyacağınız bir alanı tercih etmeniz gerekmektedir. Eğer tercihinizi bu noktada kullanmadıysanız, yaptığınız işten mutlu olmuyorsanız başarılı olmazsınız” dedi.

 

EN MUTLU HANGİ ALANDA HİSSEDİYORSANIZ O ALANI TERCİH EDİN

Vali Aksoy konuşmasının devamın ise, “Hepiniz biliyorsunuz Türkiye, köy mahallelere, ilçelere ve illere ayrılmış durumda. Burada yerel yönetimden ve merkezi idare temsilcileri konumundaki Vali ve Kaymakamlar sürekli iş birliği ve bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.  Kocaeli’de bu anlamda gerçekten çok güzel bir uyum var. Bu da hizmetin biran önce ortaya konmasında, sorunların giderilmesinde çok önemli katkılar sunmaktadır. Hangi noktada olursak olalım görev yaptığımız alanda heyecan duymak ve o işi en iyi şekilde yapma noktasında bir iradeye sahip olursak daha başarılı daha iyi bir noktaya yaptığımız işi taşımış oluruz. Hepinize tavsiyem karar aşamasında olduğunuz lise yıllarınızın son döneminde tercihlerinizi bu çerçevede düşünün ve ailenizle, öğretmenlerinizle, arkadaşlarınızla da istişarenizi de yapın ve kendinizi en iyi en mutlu hangi alanda hissediyorsanız o alanı tercih edin. Çok hızlı ve değişim ve dönüşüm gerçekleşiyor. Biz bunları takip edemezsek gelecekte dünya ile yarışma noktasında geri kalırız. Geri kalmamak için bu çalışmalarımızı yeni bilgi ve teknolojileri de öğrenmek suretiyle daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız. Bu projede bu anlamda gençlerimizin ufkunu açan ve onların sosyal ve kültürel anlamda  gelişmelerine katkı sağlayan birçok faaliyeti kapsıyor. Bu boyutuyla katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. bu çalışmanın sizlerin gelişmesinde sizlerin sosyal-kültürel anlamda daha farklı noktaya taşınmasında önemli katkıları olduğuna inanıyor ve hayırlı olmasını diliyorum“ dedi. Konuşmanın ardından Vali Aksoy’a, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş günün anısına çini vazo takdiminde bulundu. Sonrasında ise programa katılan öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çektirildi ve son buldu.

 

 

 

 

Print
şen balık
Untitled-2

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 66 = 75