TEMAD’DAN ANLAMLI DESTEK

 

Mardin’in Mazıdağı İlçe Kaymakamlığı, küçük yaşta kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla ‘Her okula bir kütüphane’ adı altında dev bir proje başlattı. Mazıdağı Jandarma Komutanlığı’nın  organize ettiği kampanyaya TEMAD Gölcük 7 koli kitap ile destek olarak örnek bir hareket gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

Mardin’in Mazıdağı İlçe Kaymakamlığı, şehrin eğitim ve kültür hayatına katkı sağlamanın yanı sıra küçük yaşta kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla ‘Her okula bir kütüphane’ adı altında dev bir proje başlattı.

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANE AÇILACAK

Başlatılan projeye Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı, AFAD ve Eti Bakır fabrikası da destek verdi. Köy okullarını yakından ilgilendiren proje çerçevesinde AFAD tarafından önümüzdeki günlerde teslim edilecek olan 25 konteynır, kütüphanesi bulunmayan köy okullarına yerleştirilecek. Afrin, Mardin şehitlerinin yanı sıra geçtiğimiz yıl şehit düşen Aybüke öğretmen ve Mustafa öğretmen için başlatılan proje, kısa sürede çığ gibi büyüdü. Bunun farkına varan Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı, oluşturulacak olan kütüphaneler için önemli bir kampanyanın da fitilini ateşledi.

GÖLCÜK TEMAD’DAN DESTEK GELDİ

İşte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Gölcük Şubesi’de bu örnek kampanya katkı da bulunmak için bir çalışma yaptı. Toplanan 7 koli kitap Mardin’e gönderilecek. TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Mardin Mazıdağı İlçe Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Jandarma Komutanlığı’nın da içinde bulunduğu kampanya gerçekten Dünya’ya örnek oldu. Bizde TEMAD Gölcük olarak çorbada tuzumuz olsun, çocuklarımız, gençlerimiz kitapla tanışsın okusun diye destek vermek istedik. Ben destek olan ve emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

49 − = 40