Suç mu işledik? Cezamız ne zaman bitecek?

Kentimizin belirli yerlerinde Belediye Başkanımız sayın Mehmet Ellibeşin billboardları mevcut. Bu bilbordlar yapılalı 4 yıl gibi bir zaman oldu. İlk iki sene bu bilbordların tüm işlerini, o zaman ki Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Olgun zamanında hep aynı firmaya fahiş fiyatlarla yapılmaktaydı.

Rakam açıklamak istemiyorum ama, yıllık olarak ortalamanın iki katı fiyatındaydı hemen hemen. Bir gün Belediye Başkan Yardımcısı Levent  Değirmenciye bir teklif hazırlayıp gittim. Çünkü iki yıldır yapılan bu işin fiyatının, normal olmadığını öğrendiğim için bir teklif hazırladım. Bu işler o iki sene zarfında yapıldığında, Gölcükte hiçbir firmadan teklif alınmıyordu. Hep aynı firma yılda yüzlerce kez değişimini yapıyordu bu billboardların.

TEKLİFİM GAYET CAZİPTİ.

Fakat bir türlü bir çalışma yapamıyorduk. Biraz üzerine gittim. Hemen her gün Belediyedeydim. Sonunda bir sonuç çıktı, ihale yapılmasına karar verildi. Gazetelerde yayınlandı tarih. Doğal olarak bu işi devamlı yapan firma fiyatında indirim yapmadığı için, ihaleyi başka bir firma çok komik rakamlara aldı.

Belediyemizin kazancı çok iyi oldu bu durumda.Israrlarımı ve her gün belediyeye gitmemi düşünürsek benimde bu işte katkım çok büyük. Fakat aranıp bir kez bile onure edilmedim. Çünkü bu rakamlar kimine göre küçük olabailir fakat yıllık olarak baktığımızda aylığı bir memur maaşına tekabül ediyor.

ŞİMDİ GELELİM ASIL KONUYA.

Ben aranmadım, bu kazancın sebebi benim. Ama aranmadım. Bir çok kişi bilir beni Gölcüklüyüm çünkü. Yılardır çarşı içinde esnaflık yapmaktayım. (17 yıl). Ben bir Gölcüklü olarak Belediyemizin bir gelir kazancında kendi payıma göre sebep olmuşumdur. Fakat ben Serkan Zeren Duru Reklamın sahibi olarak, belediye tarafından hiçbir iş için teklif veremez oldum.

CEZALANDIRILDIM MI? ANLAMADIM. ÇÜNKÜ ARANMIYORUM.

Soruluyor, diyorlar ki o bu işi mi yapıyor? Benim hangi işi yaptığımı herkes çok iyi biliyor aslında. Bilmeyenler için özetliyim belki arayıp teklif alma zahmetinde bulunurlar.

Ben reklamcıyım. Reklam adına aranabilecek bütün makinalarım mevcuttur dükkanımda. İlk elden çıkar yani işler aracı falan olmaz. Dışardan iş yaptırıp satmam. Kendi imkanlarımızla kendi makinalarımızla yaparız işlerimizi.

Eşim Tuğba ZEREN;

Toy ajansın sahibidir kendisi. Matbaa işleri yapar. Yeni projeler üretir Gölcük esnafına katkı sağlamak için.Bir zamanlar Gölcükün çehresini değiştiren vizyon dergisinin de sahibidir.

Hee birde gazetemiz var. GÖLCÜK VİZYON GAZETESİ. Üçüncü yılımızdayız. Bakmayın böyle genç olduğumuza. Allaha şükür tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bu günlere.

Ama ne benim firmam DURU REKLAM nede eşimin firması TOY AJANS iki yıldır belediye tarafından iş almayı bırak teklif bile veremiyoruz.

Yaşımız genç olduğundan bir kusurumuz mu oldu?

Bir yanlışımız mı var?

Açığız biz eleştiriye. Duyarız dinleriz büyüklerimizi. Kulaktan dolma laflarla cephe mi aldınız bize yoksa? Biraz adil olmanızı istiyorum. Gölcükte bir pasta varsa bunu paylaştırın diyorum.

Yoksa başka insanlar gibi hani o adını duyunca bile tiksindiğiniz isimler gibi gazete üzerinden bir yaramı verdik size?

Sahi ihale işinde olduğu gibi bizim katkıdan başka neyimiz oldu ki size,  bizden hiçbir iş için teklif dahi alınmıyor?

Karakterlerimizden ödün vermemiz mi gerekiyor iş alabilmek için?

Yoksa ajan mı olmalıyız bazı yanınızdan ayrılmayanlar gibi?

Kusura bakmayın ama bizim daha yaşımız genç. Önümüz aydınlık eyvallah. Biz geçimimizi Gölcük Belediyesine de bağlamadık.

Sakın yanlış anlaşılmasın, sadece ortada bir haksızlık olduğu için yazmak istedim.

Ne yapalım işte dediğim gibi bazıları ajanlık yapar, bazıları ödün verir kendinden. Ama biz Gölcükte doğduk. Gölcükte büyüdük. Gölcükte nefes alıyoruz. Gölcükte ebedi yolculuğa uğurlanacağız.

Siz Gölcüklü olmayanlar ve Gölcükte yaşamayanlarla çalışmaya devam mı edeceksiniz?

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

51 − = 42