SOKAK HAYVANLARINA İYİ DAVRANIN ÇAĞRISI

 

 

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, Gölcüklü vatandaşların sokak hayvanlılarına ılımlı bir şekilde yaklaşmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Taşkın açıklamasında, “Allah’ın yarattığı bu canlılara Gölcüklüler olarak bir tas su, bir tas mama vermek bizim insanlık görevimizdir” dedi.

 

 

 

 

 

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın yaptığı açıklamada, “Şimdi şöyle Allah-u Teâlâ bu dünyayı o kadar güzel yaratmış ki yarattığı her canlıya bir görev vermiş. Karada, denizde, havadaki bu canlılar bir bütün. Bu canlılardan bir tanesi eksilse doğadaki denge bozulur. Bilim adamlarının dediğine göre arılar yok olduğu zaman dünya tamamen biter. Bunun için yaratılan bu güzelliği korumak muhafaza etmek biz insanlara düşüyor.

“BİR TAS BİR TAS MAMA VERMEK İNSANLIK GÖREVİ”

Gelelim Gölcük’teki Sokak hayvanlarına. Sokak hayvanları derken sadece köpekleri ve kedileri düşünmemek gerekiyor. Kuşlar var, güvercinler var, martılar var, denizdeki balıklar var, bütün bitkiler var, ağaçlar var. Hepsi bir bütündür. Bağları ve bahçeleri ne yaptık? Site yaptık. Orada yaşayan kuşlar, köpekler, kediler hepsi mahalle arasında kaldı. Beslenme şansları da yok. Avlanma şansları zaten hiç yok. Bunun için Allah’ın yarattığı bu canlılara Gölcüklüler olarak bir tas su, bir tas mama vermek bizim insanlık görevimizdir.

“EKMEKLERİNİZİ ÇÖPE ATMAYIN”

Bütün Gölcüklülerden ekmeklerini daha çöp atmamalarını, balıkların beslenmesi için denize atmalarını ve dolayısıyla martıların da aç kalmasını önlemesi gerekiyor. Bunun için esnafında dâhil kapılarının önüne hayvanların susuz kalmasını önlemek için bir tas su açlıklarını da önlemek için bir tas mama koymamalarını rica ediyorum. Hayvanlara bakanları da karşı gelinmemesi ve şikâyette bulunmamalarını, destek olmalarını rica ediyoruz. Çünkü onlar bize Allahımızın emaneti. Her canlı yaşamayı hak ediyor’’ dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 5