SERKAN SIDAL YAZDI: ÇÖP MESELESİNDE GELDİĞİMİZ NOKTA!

 

 

 

 

 

Ben bu kentte öyle yada böyle kimi zamanlar aralar verip, İzmit’e gitsemde 2004 yılından bu yana gazetecilik yapıyorum. Doğduğumdan beri de eğitim hayatım dışında Gölcük’te yaşıyorum.

 

2004 yılı önemli bir yıl çünkü Mehmet Ellibeş’te o yıl ki seçimlerde göreve geçilmişti. İlçemiz adına zor bir süreçti çünkü depremin ağır hasarı kente hakimdi.

 

Alt yapı değişti, kültür merkezleri, sahiller öncelikle yapıldı. Alt yapı ve üst yapı da bir çok bina da o yıllarda ki projelerle hayata geçirildi.

 

Sonrasında da kültürel ve sanatsal projelere ağırlık verildi.

 

Başkanın göreve geldikten sonra hayata geçirdiği bir proje de saatli çöp uygulaması idi. Dünya’nın hemen her modern kentinde uygulanan bir proje.

 

Hedefi de çöp tenekesinin pis görüntüsünden ve kokusundan kenti uzak tutmak.

 

Sokak köpeklerinin fazlalığı ve insanımızın saatlere uymamakta ısrarı üzerine bu uygulama içinden çıkılmaz bir sorun yumağı halini aldı.

 

Bu konuda insanları da çok eleştirmemek lazım. Çünkü işi oluyor, o saatler arasında çöpü istenilen yere koyamıyor. Veya bunu umursamayanlar oluyor. Sokağa çıktığında çöpü bırakayım diyor.

 

Sonrasında da koyduğunda sokak köpekleri ve kedilerin bu çöpleri dağıtmasından kaynaklı, pis görüntü çöp konteynerlerinin üstüne çıkmış oluyor. Haliyle de halk bundan şiakyet ediyor.

 

Bir de ev eşyasını değiştirip veya evinde tadilat yapıp belediyeye haber vermeden sokağa bırakanlar buna eklenince, belediyeninde bunlara müdahale edecek hızlı bir ekibi olmadığından bu sıkıntı da basit dokunuşlarla düzelecek olmasına rağmen, yıllarca yaşadığımız bir sorun halini aldı.

 

Son yıllarda da kentte bir çöp meselesi  böylelikle aldı başını gitti. Şuan ilçemizde 150 trilyonluk bütçesi olan dev projeler yapılırken, biz hala daha çöpü konuşur olduk.

 

Ve Gölcük Belediyesi bunun farkına varıp düğmeye basmasıyla yeni projeler sonunda devreye girdi.

 

Haberimizi okumuşsunuzdur. Çöple mücadele de çok ciddi önlemler alınmış durumda. Çöp taksi müthiş bir uygulama. Nerede çöp görse alabilecek ve kötü görüntüyü ortadan kaldıracak hızlı bir müdahale aracı.

 

411 00 10 Alo Çöp Hattı da öyle. Artık bu numarayı aradığınız takdir de tüm çöpler bulunduğu yerden hızlı bir şekilde alınacak.

 

En önemlisi de milli ekonomiye katkı sağlayacak “Sıfır Atık Projesi”. Çöpleri ayrıştıran bu proje de vatandaşların duyarlılığı ile düzgün işlerse, modern bir kent olma yolunda Gölcükümüze katkı sunacaktır.

 

İşin özü belediye sorunların çözümü için büyük bir adım attı. Bizler de artık eski alışkanlıklarımızı bırakıp, vatandaş olarak bu projelerin başarıyla sürmesi için gayret etmeliyiz.

 

Ayrıca seçim yatırımı yapıyor lafına da hiç katılmıyorum. Ne yani belediyeler seçime 1 sene kala hizmetlerini mi durdursun? Kaldı ki Başkan Mehmet Ellibeş Gölcük’ün insanı,  3.dönemini yaşıyor. Bir daha aday olmayacağı da ciddi ciddi gündem de. Seçim için bunları yapıyor lafı içi boş bir muhalif eleştiriden öteye gidemez çünkü kendi içinde anlamsız.

 

Burada önemli olan kentin sorunların çözüme kavuşması. Gölcük’ün ilerlemesi. Hepimizin bu geminin içindeyiz. 

 

Bakalım tüm bu yapılanlarla çöp meselesi Gölcük’ün gündeminden düşmüş olacak mı?

 

Takipçisi olacağız.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

21 − = 11