ŞEHİR HASTANESİNDE VATANDAŞTAN EK ÜCRET ALINACAK MI?

 

 

 

İzmit Cephanelik bölgesinde yapımı devam eden 808 milyon 583 bin liralık ilimizin en büyük sağlık yatırımı olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin (Kocael iEntegre Sağlık Kampüsü) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantı da konuşan Aygün, “En çok konuşulan sorulan sorulardan biri vatandaştan ücret alınacak ve özel olacak dedikoduları var böyle bir şey olmayacak. Maaşlar genel bütçeden ödenecek, hastanede çalışan personelin ek ödemesinde herhangi bir kayıp olmayacak.

 

 

 

 

AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç ve Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’in düzenlediği toplantıda, Kocaeli Şehir Hastanesi hakkında temel bilgiler verildi ve vatandaşların hastane hakkında en çok merak ettikleri soruların cevabı verildi.

“TÜRKİYE’NİN EN İYİ ŞEHİR HASTANESİ OLACAK”

İlk olarak konuşmaya başlayan İl ve Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Bugün hem bölgedeki hem sağlık bakanlığımızın ilimizdeki firma yetkilileri ile bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Zeki Aygün hastanenin yapımı ile yakından ilgilenen milletvekilimiz. O da bugün burada bizimle birlikte olacak. 30 bölgemizde yapılan Şehir hastanesi 1 tanesi burada yapılıyor. İnanarak çalışıyoruz en ince ayrıntısına kadar planlıyoruz. İnşallah hastanemiz Türkiye’nin en iyi şehir hastanesi olur ve şehir hastanesi adı altında bir marka olur” dedi.

 

TOPLAM 1200 YATAKLI OLACAK

Şenol Ergüney’den sonra konuşmaya AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün devam etti. Hastanede 50 bine yakın insanın yer alacağını söyleyen Aygün, “2 bine yakın firma elamanı olacak. 2 bine yakında devlet personeli olacak. Toplam 4 bin personel çalışacak. 426 yataklı ana hastane, 263 yataklı kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi, 168 yataklı kardiyo bölümü, 116 yataklı onkoloji bölümü, 100 yataklı fizik tedavi bölümü 130 yataklı psikiyatri bölümü olmak üzere toplam 1200 yataklı bir hastane olacak” ifadelerini kullandı.

 

TOPLAM YATIRIM 808 MİLYON 583 BİN LİRA

Bitiş tarihinin 2020 olarak planlandığını ama yatırımcıların gayreti ile 2019’a doğru hastaneyi hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Aygün, “3151 araçlı otopark olacak ve ücretsiz otopark olarak hizmet verecek. Toplam yatırım bedeli 808 milyon 583 bin TL olan kamu özel ortaklığı finansman modeli ile yapılmaktadır. Bu hastanenin yönetim ve işletmesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak. Başhekim ve yardımcıları, müdürler ve yardımcıları üst yönetimi oluşturacak. Firma yetkilileri ise hastanenin otelcilik hizmetleri, (yemek temizlik ,karşılama, güvenlik) gibi hizmetlerini yapacak. Ve sürekli hastanede bulunacak. Fizik tedavi araçları kiralanacak ve firma denetimi altında olacak” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞTAN EKSTRA HER HANGİ BİR ÜCRET ALINMAYACAK”

Zeki Aygün, hastanenin bina kirası ve hizmet giderleri bakanlık tarafından genel bütçeden karşılanacağını söyledi. Aygün, “En çok konuşulan sorulan sorulardan biri vatandaştan ücret alınacak ve özel olacak dedikoduları var böyle bir şey olmayacak. Maaşlar genel bütçeden ödenecek, hastanede çalışan personelin ek ödemesinde herhangi bir kayıp olmayacak. Bu konulardaki tedbirleri Sağlık Bakanlığı almaktadır ve gerekirse finansal destek vermektedir” dedi.

 

“ORTAKLIK 25 YIL SÜRECEK”

Sağlık Bakanlığı ile Firma arasındaki ortaklın 25 yıl süreceğini belirten Aygün, sonra bu ortaklık sona eriyor ve hastanenin tüm cihazları yenileniyor ve sağlık bakanlığına geri veriliyor. Vatandaştan hiçbir şekilde ek ücret alınmayacak, vatandaşlarımız devlet hastanesinde nasıl  muamele görüyorsa şehir hastanesinde de aynı muameleyi görecekler” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 2 =