PROTOKOL’DEN GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET

 

 

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gaziler Haftası kutlamaları kapsamında Gölcük Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Mehmet Arslan ve Dernek üyeleri ile bir araya gelerek, sohbet ettiler.

 

“GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Yapılan ziyaretten dolayı Gölcük Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Kaymakam’ı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç’a teşekkürlerini iletti. Gaziler Günü nedeniyle duygularını paylaşan Gölcük Belediye Başkan’ı Mehmet Ellibeş, Türk milleti, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiştir. Şehit ve gazilerimizin büyük fedakârlıklarıyla kazanılan Kurtuluş Savaşımız, milletimizin bu kararlılığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bu büyük zaferin sağlam temelleri üzerinde her zaman yükselmektedir. Bu duygularla bütün gazilerimize en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“CUMHURİYETİ KORUMALIYIZ”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bizlere emanet edilen bu vatanı ve Cumhuriyeti birlik ve beraberlik içinde koruyarak, el birliğiyle daha da güçlendireceğiz. Türkiye coğrafyasının bir vatan toprağı haline dönüşmesi şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri zorlu mücadelelerle gerçekleşmiştir. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek tüm herkesin gaziler gününü kutladı.

“EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ ATATÜRK”

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç ise şunları söyledi: “Gaziler haftası vesilesiyle, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, tedavileri devam eden kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor, hayatta olan gazilerimize, şehitlerimize ve değerli aile bireylerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

ZİYARETTEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Ziyarette ev sahibi Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan’da şunları söyledi: “Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’ce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilmiştir. Bu süreçten itibaren Ülkemizde 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle derneğimize yapmış olduğunuz bu anlamlı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.Konuşmalarının ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç düşüncelerini anı defterine yazdılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 2 =