“OSMANLI’NIN RUHU BİLE DÜŞMANLARI TİTRETMEYE YETER”

 

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil dün kongre sarayında “Gölcük Okuyor” Kitap ve İmza Günleri kapsamında buluştu. Konferansa katılım sağlayanlar Şimşirgil ‘e yoğun ilgi gösterdi. Şimşirgil konuşmasında, “Belki fiziken kendi yoktur, ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter. Osmanlı Devleti, 622 sene boyunca hanedan devleti olarak hüküm sürmüştür. Bunun 570 yılı uluslararası güç, ilk 50 yılı millî güç, 250 yılı da süper güç olarak devam etmiştir” dedi.

 

 

“Gölcük Okuyor” Kitap ve İmza Günleri kapsamında Ünlü Tarihçi Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil Gölcüklülerle buluştu. Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Müdürü E. Fatih Bayram, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“OSMANLI’NIN RUHU BİLE DÜŞMANLARI TİTRETMEYE YETER”

Ünlü Tarihçi Prof. Dr.  Ahmet Şimşirgil verdiği konferansta tarihimiz konusunda önemli bilgiler verdi. Şimşirgil, konferansta birlik ve beraberlik mesajı vererek, vatan bilincinin önemine değindi ayrıca gençlere Osmanlı’nın temel değerlerini anlattı. Osmanlı İmparatorluğu’nun ruhu ile yaşayan en büyük devletlerden biri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Belki fiziken kendi yoktur, ama ruhu bile düşmanları titretmeye yeter. Osmanlı Devleti, 622 sene boyunca hanedan devleti olarak hüküm sürmüştür. Bunun 570 yılı uluslararası güç, ilk 50 yılı millî güç, 250 yılı da süper güç olarak devam etmiştir. Osmanlı’nın dünyaya ne bıraktığına, mirasına ve eserlerine iyi bakmak gerekir” dedi.

 

“OSMANLI’YI DARBELERLE YIKTILAR”

Türkiye’nin 90 yıl boyunca ulus güç olduğunu, son birkaç yıldır uluslararası güç olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Şimşirgil, tarihî olaylar arası kıyaslamalarla önemli bilgiler verdi. Osmanlı Devleti’ne “hasta adam” diyen Prusya’nın, Çarlık Rusya’sının, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun Osmanlı’nın bitişini bile göremeden yok olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Osmanlı süper güç olduğu dönemde 12 milyon kilometre kare toprağa sahipti. Darbelerle indirilen Abdülhamid Han döneminde bu toprak 7 milyon kilometrekarenin üzerindeydi. Osmanlı’yı yıkan en büyük gerçek darbelerdir. Türkiye’de de bunu yaptılar ve denemelerini de sürdürüyorlar. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimi olsaydı Türkiye yoktu. Darbe başarılı olsaydı, Türkiye 20 yıl, 30 yıl geriye gider diyorlardı. Ben bunlara gülüyorum. Eğer darbe başarılı olsaydı Türkiye yok olurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizi zaten hemen PKK’ya teslim edeceklerdi. O hain terörist başı Fethullah Gülen, ABD’den halife olarak İstanbul’a gelecekti. Ama İslam halifesi olarak değil, kaftanının içinde haç olan, papanın halifesi olarak gelecekti. Türkiye’nin süper güç olmasını istemiyorlar” diye konuştu.

 

“TÜRK İNSANI BEN ANADOLU DEMELİ”

Tarihi olayları akıcı bir dille masaya yatıran ve tatlı sert üslubunu esprilerle süsleyerek öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek, Türkiye’nin, Türk insanının Ben Anadolu’yum ilkesini her daim hissetmesi gerektiğine vurgu yaptı ve Afrin Harekatında mücadele eden Mehmetçiklere olan desteğini dile getirip, şehitlerimizi anmayı da ihmal etmedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

16 − 10 =