ONLAR ARTIK “HEM HIZLI OKUYOR, HEM DE ANLIYOR”

 

 

Hızlı kuma ve anlama kursunda 20 günlük bir eğitin sonrasında Gölcük Donanma İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri sertifikalarını aldılar. Yapılan programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvas gibi isimler katıldı.

 

 

 

 

 

Gölcük’te Öğrenenci olmak projesi Kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Halk Eğitim müdürlüğü ortaklaşa Donanma İlkokulunda Hızlı Okuma ve anlama Kursunu açtılar. Hızlı okuma ve anlama Kursuna 4. Sınıftan 20 öğrenci katıldı. 20 günlük hızlı okuma eğitimi sonunda Gölcük Donanma İlkokulunda Hızlı okuma Sertifika töreni düzenlendi. Düzenlenen Sertifika Törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvas, Yüzbaşılar Mahalle Muhtarı Haydar Akgün, Donanma İlkokul Müdürü Kadir Sonugelen okul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

 

“GELECEKTE İYİ BU KURSA KATILDIK DİYECEKSİNİZ”

Gölcük İlçe Milli Eğitim müdürü Ercan Gülsuyu; “Zamanında yaptığımız bir çalışma daha sonra faydasını göreceğiz. Sizler daha sonra diyeceksiniz ki iyi ki bizler bu kursa katıldık. Çünkü hızlı ilerleyen teknoloji ile beraber sizin büyükleriniz sizin gördüklerini görmedi. Yani sizin büyüklerinizin döneminde sizin döneminiz kadar teknoloji yoktu. İmkanlar yoktu. Zaman hızla değişiyor ve gelişiyor. Bu süreç içerisinde zamanı verimli kullanma pratik olama, okuduğunu anlama ve kelime geliştirme önemli. Bu çalışma ile ilerde ortaokul, lise hatta üniversite okullarında bunun karşılığını göreceksiniz” dedi.

 

“HIZLI OKUMA VE ANLAMA EĞİTİM TAŞLARINDAN BİRİ”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “hayat her anın bizi sınavla karşı karşıya bırakıyor. Yaşamımızın her safhasında bir sınav bir imtihan bizi bekliyor. İlah bu sınav yazılı ve sözlü ile sınırlı kalmayabilir. Yaşamının içinde farklı sorunlarla ve problemlerle karşılanabilir. İşte bu tür sorunlarla karşı karşıya aldığımızda bu sorunları kolaylıkla aşmak için bu günlerde çok iyi çalışmalıyız. Gelecek sınavlarda başarılı olmak için sizin geleceğinizi şekillendirirken, alacağınız önlemleri şekillendirmek için ülkemiz, vatanımız, milletimiz ve ailelerimiz için başarılı bir çalışma için eğitimdeki sağlam temeli atmalıyız. Bugün sertifikaların verilecek hızlı okuma ve anlama eğitimin taşlarından biri. Yani temelin tamamı değil. Temeli oluşturan etkenlerden biridir” dedi.

 

“AİLELERİNİZE VE ÇEVRENİZE YARARLI OLACAKSINIZ”

Ellibeş’in konuşması sonrasında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş bir konuşma yaptı. Kaymakam Altıntaş; “Değerli öğretmenler sevgili öğrencilerimiz, bu gün burada Hızlı Okuma ve Anlama Kursumuzun sonuna geldik. Değerli öğrencilerimiz bizim sizlerden beklentilerimiz biraz fazla. Sizlere sağlanan imkanlarda oldukça iyi. Sizler çağı yakalayacaksınız. Öncelikle devletimize ve milletimize ailelerimize ve çevremize yararlı olacaksınız. Bu yararda kendilerinizi geliştirerek ve okuyarak olur. Bunu yaptığı zaman Türkiye’nin geleceği parlak olur. Gölcük’te öğrenci olmak kamu kurum ve kuruluşların ortak projesi. Burada öğrencilere bir şeyler kazandırılması amaçlanan bir projedir. Sizlerde bu proje ile kendilerini iyi yetiştirmelisiniz” dedi. Bu açıklamaların ardından sonra 20 öğrenciye Hızlı Okuma ve Anlama Sertifikaları verildi. Ardından okul öğrencileri tarafından ilçe protokolüne çiçek takdim ederek program son buldu.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 44 = 51