KÜÇÜKAYDIN: “CHP İLK KEZ İKTİDARA BU KADAR YAKIN”

 

 

 

 

 

Hayatını gazeteci olarak geçiren, siyasetin durumunu hep yazan ve gözlemleyen isim olan, bu sefer bir farklılık yaparak siyasette bende varım diyen ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili adayı olan, Gölcüklü Ebru Küçükaydın ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Gösterdiğini performans ile herkesin takdirini kazanan, partisini bu bölgede adeta sırtlayan Küçükaydın’a ben sordum o cevapladı.

 

 

 

 

Uzun zamandır sahadasınız, kısa bir değerlendirme alabilir miyim?

Seçim öncesinde bir süre Kocaeli’nde değildim. Antalya’ya giderken gördüğüm tablo şuydu. Fanatik iktidar partisi savunucuları vardı. Gazeteci olarak hep sahadaydım. Karamürsel’den, Gebze’ye kadar ilimizi iyi biliyorum. Bu seçim sürecinde o fanatik bakış açısını görmedim. Bölgeye baktığınızda daha çok iktidara ve Saadet Partisi’ne yakın bir seçmen kitlesi vardır. Bugüne geldiğimizde tamamen bunun ortadan kalktığını, iktidara yakın vatandaşların kırgın olduğunu gördüm. Fanatik duruşlarından vazgeçmişler. Bu seçime de siyaset olarak bakmıyorlar. Samimiyet arıyorlar. Vatandaşlar öyle bir dolmuş ki, enerji patlaması görüyorum. Derdini anlatacak muhatap bulamıyor. Onun içinde kibirli selam vermeyen insanlarla ilgili öfkeyle beraber siyasi bakış açısını değiştirmeye başlamış.

 

 

 

 

“İNSANLAR İKTİDARA KIRGIN”

 

Geçen sürede saha da ne gördünüz?

Bu seçimde beş adım sonrasını okuyabilen ben, bugün sürpriz bir durumla karşılaşacağımızı düşünüyorum. Sahada çok samimiyet görüyorum. İnsanlar hükümetin politikalarından daha çok yereldeki sıkıntıları bana anlatıyor. Çünkü buranın insanıyım. Herkes Büyükşehir yasasını suçluyor. Aslında doğru uygulandığında en iyi hizmetinin verileceği bir sistem. Bugüne geldiğimizde Ulaşlı’dali bana Gölcük Belediyesi’nden beni kurtaracaksan sana oy atacağım diyor. Ereğli’deki aynı şekilde Karamürsel Belediyesi’nden oy atacaksan seni kurtaracağız ifadesini kullanıyor. Sebeplerini sorduğumda hizmet gelecek dendi ama gelmiyor. Hizmeti bırakın sorunlarımızı anlatacak muhatap bulamıyoruz. Derdimizi anlatacak birini de bulduğumuzda sırtımız sıvazlanıp gönderiliyoruz. İktidar partisi nasıl adaletli gelir dağılımı sağlayamadıysa, hizmette de adaletli davranamadı. Bir taraflara yoğunlaştı. Sokakta birilerine bir şey anlatmaya gerek yok zaten. İnsanlar bize anlatıyor. Bunu gördünüz mü, farkındamısınız diye. Çünkü 1 yıl değil, 16 yıldır süren bir iktidar var orada. CHP ilk kez iktidara bu kadar yakın. Ben hep şunu söylüyorum, gelin hiç iktidara gelmeyen şu partiyi destekleyin, iktidara getirin, sonra istediğiniz hesabı sorun. Ben insanlardan vicdana oy vermelerini istiyorum. Vicdanlı insanları seçsinler ki, yarın gördüklerinde yapamadıklarından yüzü kızarsın, kafasını öne eğip mahcup olmayı bilsin. Gölcük halkından bunu istiyorum. Gazeteciyken de çok insanın sıkıntılarını çözmek için uğraştık. İş olsun, burs olsun kendi imkanlarımızla bunu sağladık. İnsan olduğun zaman, vicdanlı olduğun zaman yüreğini sonuna kadar açıyorsun.

 

 

 

 

BİZİ İKTİDARA GETİRİN, YAPMAZSAK HESAP SORUN

 

CHP’de seçim nasıl geçti. Milletvekili olanlarla nasıl diyaloglar kurdunuz?

Mevcut milletvekili olan arkadaşlar bize çok sıcak yaklaştı ve öncülük etti. Başarılı milletvekili dönemi geçirdiler. En fazla soru önergesi sorarak tarihe geçtiler. Milletvekilinin imkanları sınırlı. İktidar gibi değil, muhalefette olarak görevlerini tam yerine getirdikleri için genel merkez ve taban bu isimlerin tekrar aday olmasını öngördü, çokta iyi yapıldığını düşünüyorum. Sıralama gibi bir derdimiz zaten olmadı. Derdimiz CHP’nin farkını ortaya koyabilmek, sandıklardan daha başarılı bir sonuç ile çıkmak.

 

 

 

 

İNCE VATANDAŞLARIN İÇ SESİ OLDU

 

Muharrem İnce’nin performansını nasıl buluyorsunuz?

Bana göre her kentin 1.sırası Muharrem İnce. Lokomotif gibi ön sırada hepimizi taşıyor: Ona bu imkanı da sunan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz bir bütünlük içinde çalışıyoruz. Muharrem İnce vatandaşların bir iç sesi oldu. Vatgandaşın söyleyemediği, dile getirilemediği, kızamadığı, dalga geçemediği yerlerde dile getirdi ve adeta 16 yılın öfkesini ortaya koydu. Hesap sormayı ortaya koydu. Vatandaşın dili oldu. O yüzden Kocaeli’de ilk sırada İnce var. Bizlerde ona yetişmeye çalıştık. Kılıçdaroğlu’na da bu noktada onu aday gösterdiği için teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

“MİLLETVEKİLİ OLURSAM 3 GÜNÜMÜ KOCAELİ’DE GEÇİRECEĞİM”

 

Kocaeli’de ne eksiklikle karşılaşıyorsunuz. Vatandaşlar ne istiyor sizden? Sizde vekil seçilirseniz neler yapmak istersiniz?

Her bölgede farklı farklı şeyler istiyorlar. Mesela ben ilçe dışında kalan yerlerin her birini ayrı ayrı cazibe merkezi yapmak istiyorum. Halıdere’de esnafı da hareketlendirecek bir çalışma olan üniversite kurulması fikrim var. Öğrenci turizmini oraya getirip, hem esnafı hem bölgeyi canladırmak. İkincisi geçiyorum, Ereğli’de balık sektörünü hizmet sektörüne dönüştürüp, öğle ve akşam yemeklerinin daha fazla rağbet görmesi ile ilgili çalışma yapmak istiyorum. Ulaşlı’da kahvaltı sektörünün gelmesini istiyorum. Hepsine birer cazibe merkezi koyarsak, kiralarda, esnafta , vatandaşta, sadece emekli maaşlarını beklemekten kurtulur. Öncelikle kendi toprağımı doyurmak istiyorum. Ben biraz farklı bir milletvekili olmayı planlıyorum. Üç günü mü Kocaeli’de geçireceğim. Seçimde nasıl çalışmışsam yine aynı çalışacağım. Her ayımı bir ilçeye ayıracağım. Seçim zamanı gelen, ulaşılmaz bir milletvekili olmayacağım. Zaten mesleğim gereği de 24 saat telefonlarım açıktır. Kapım da açık olacak. Halkımla hep iç içe olacağım.

 

 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMA FİKRİM YOK

 

Bu seçim bitecek. Çok çalıştınız. Tüm insanlarla iletişim kurdunuz. Seçimlere adeta ayrı bir hava kattınız. Seçilemezseniz, Belediye Başkanı adayı olmak ister misiniz?

Beklentim yada öyle bir hesabım yok. Bir çok kişi 6.sıra ile ilgili, siyasetle ilgili öneriler bulunuyor ama inanın ben, şu ağacı Ebru dikti dendiği zaman mutlu oluyorum. Bunu illa belediye başkanı, milletvekil olarak yapacağım  diye bir şey yok. Siyasi kimliğim her zaman bellidir. CHP için bir şeyler yapmak istedim, hala daha istiyorum. AK Partilisi, Saadetlisi, CHP’lisi, Ülkücü kardeşlerim kadar hepsi bana abla diye hitap eder. Bende bu saatten sonrada ben bu bölgenin CHP’nin ablası olarak hizmet vermek istiyorum. Belediye başkanlığı fikrim ve hedefim yok.

 

 

 

 

SEÇMENLER ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYARAK OY KULLANSIN

 

Son sözünüz nedir?

Ben AK Partili kardeşlerime de hep söyledim. Sizden oy istemiyorum, dua istiyorum. Ülkemiz için hayırlısı kimse o seçilsin dedim. Böyle samimi bir ortamda seçim sürecini götürdüm. CHP’de ne kadar büyüğüm, efsane isim varsa Sefa Sirmen, Hikmet Erenkaya, Alpaslan Seymen, Turan Dumlu, Fahrettin Büyükoğlu, Ali Haymanalı eskilerimizden ne kadar abimiz varsa hepsini aradım, görüştüm, fikirlerini dinledim. Partimiz içindeki vefayı samimiyeti göstermeye çalıştım.  Burada şunu hiç unutmadım ki, hepimizin amacı bu ülkeye hizmet etmek. Doğru bir şekilde bunu yapmak. Siyasi nezaketi hiç bir zaman bırakmadım çünkü ben büyüklerimden böyle öğrendim. Bunu da yaşattığımı düşünüyorum. Artık son günlerdeyiz, ülkemiz için hayırlı neyse o olsun. Seçmenler ellerini vicdanlarına koyarak oylarını kullansınlar. Size de teşekkür ederim.  RÖPORTAJ: SERKAN SIDAL

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

83 + = 89