KO-MEK FESTİVALİNE DAVETLİSİNİZ

 

 

 

 

KO-MEK Genel Sergi ve Festivali 8 Haziran Cuma Günü Kocaeli Uluslararası Fuar alanında açılıyor. Genel Sergi 8-10 Haziran tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılıyor. Vatandaşlar sergiyi saat 16. 00 ile 23.00 arası ziyaret edebilecek.

 

 

 

 

12 ilçede tüm sergilerini tamamlayan KO-MEK, Genel Sergi ve Festival hazırlıklarına başladı. Tüm halkımızın davetli olduğu Genel Sergi 8-10 Haziran tarihleri arasında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde açılıyor. Vatandaşlar sergiyi saat 16. 00 ile 23.00 arası ziyaret edebilecek.

 

AÇILIŞTA BİRBİRİNDEN GÜZEL SÜRPRİZLER VAR

8 Haziran saat 19.00 da açılacak olan sergi açılışında ilk önce Turgay Güler vatandaşlarla bir söyleşi gerçekleştirecek. Söyleşinin ardından Genel Sergi ve Festivalin protokol ve vatandaşlar ile birlikte açılışı yapılarak sergi gezilebilecek. Kur’an’ı Kerim Tilaveti ve duaların okunacağı sergide ayrıca KO-MEK Tasavvuf müziği ekibi sahne alarak eserlerini seslendirecek. 3 gün boyunca devam edecek olan festival geleneksel oyunlar ve müziklerle devam edecek.

 

RENK CÜMBÜŞÜ SİZLERİ BEKLİYOR

KO-MEK kursiyerlerinin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserlerinin yer alacağı sergide ayrıca kursiyerler tarafından branş uygulamaları da gerçekleştirilecek. Gönülden renkler teması ile farklı renklerin oluşturduğu renk festivalinin sunulacağı sergide ziyaretçileri birçok sürpriz bekliyor.

 

BU SENEDE İSTİHDAMIN ADRESİ KO-MEK OLDU

Kurulduğu günden itibaren eğitimin ve kaynaşmanın adresi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları verdiği meslek ve sanat eğitimleri ile birçok vatandaşı iş sahibi yaparak, istihdam seferberliğine katkı sağladı. İstihdama yönelik açtığı branşlarla binlerce vatandaşa eğitim veren KO-MEK, kursiyerlerinin açtığı iş yerleri ile hem üretime hem de işsizliğin azalmasına katkı sağlamış oldu.

 

14 YILDA 327 FARKLI BRANŞTA 525.141 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Geride bıraktığı 14 yılda 327 farklı branşta 525 bin 141 kişiye eğitim veren KO-MEK, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 54 bin 827 kursiyere eğitim verdi. Mesleki eğitimlerden istihdam eğitimlerine, sosyal projelerden kültürel projelere kadar birçok alanda kursiyerlerin yanında olan KO-MEK, verdiği eğitimlerle bir kez daha bir Halk Üniversitesi olduğunu kanıtlamış oldu.

 

 KO-MEK HURMASI İLE EVLERE MİSAFİR OLDUK 

Vefa hareketleri ile gönüllere taht kuran KO-MEK kursiyerleri, oluşturulan birçok başarılı proje ile emeğinin zekâtını vermeye devam ediyor. KO-MEK Hurması ile ihtiyaç sahibi vatandaşların evine misafir olan KO-MEK, gittiği ailede Türk Mutfağı Usta Öğreticilerinin hazırlamış olduğu yemeklerle birlikte iftar açmanın manevi huzurunu da yaşarken; ihtiyaç sahibi ailelere destek olunmaya çalışılıyor. KO-MEK Vefa’sı projesi ile de birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki teknik bakım ve arızaları onararak destek oluyor.

 

AİLE YAPISINA KATKISI

Vermiş olduğu meslek ve sanat eğitimlerinin yanı sıra Aile Okulu ve Değerler Eğitimi projeleri ile Kocaeli’nde binlerce aileye ulaşarak aile yapısına da katkıda bulunan KO-MEK “Hayatın İçinde KO-MEK” projesi ile de kursiyerlerin yanında olmaya devam ediyor.

 

KENT EKONOMİSİNE KATKISI

Artık bir fabrika gibi çalışan KO-MEK’te kursiyerler kendi ürettikleri birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünleri açılan ürün teşhir merkezinde satarak hem aile ekonomilerine hem de kent ekonomisine katkı sağlamış oluyorlar. Ayrıca Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile iş fikri olup da kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara İŞ-KUR ve KOSGEB ile birlikte eğitim veren KO-MEK mezun olan kursiyerlerin almış olduğu desteklerle açmış oldukları iş yerleri ile kent ekonomisine de katkı sağlamış oldu.

YAZ AYINDA DA EĞİTİME DEVAM

Bilişim ve teknoloji alanında eğitime açılan branşlarda bir üst kurların açılmaya başlandığı KO-MEK’te teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek alanında uzman usta öğreticiler tarafından eğitimler verilmektedir. Tamamen ücretsiz olan kurslarda kimi kursiyer yıllardır yapmak istediği hobilerini gerçekleştirirken kimi kursiyerde almış olduğu meslek ve teknik eğitimlerle hayata emin adımlarla hazırlanmanın mutluluğunu yaşıyor. 2 Temmuzda Yaz Eğitimlerine başlayacak olan KO-MEK’te kayıtların devam ettiği tüm branşlarda başvurular kurs merkezlerinden bireysel olarak ya da www.komek.org adresinden kolayca yapılabilmekte.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 63 = 73