İŞTE ADAY ADAYLIĞI DÜŞÜNEN İSİMLER VE MART 2019 SEÇİMLERİ

 

 

 

 

 

 

Mart 2019’da yapılacak yerel seçim öncesinde partilerdeki hareketlilik başladı. Muhalefet partilerinde bir bir isimler gündeme geliyor. İktidar partisinde ise içten içe bir çalışma hakim.

 

Kısa bir değerlendirme yapma zamanı geldi.

 

Üç dönemdir başkanlık görevini yürüten Mehmet Ellibeş’in durumu netlik kazanmasa da AK Parti’de adaylığı düşünen isimler gündemde.

 

Ellibeş çevresine aday olmayı düşünmediğini söylese de parti devam et dese hayır demeyeceğini herkes biliyor. Ellibeş’in siyasette ki kaderini Ankara belirleyecek.

 

Bunun yanında gösterdiği performans ile herkesin takdirini kazanan, girdiği genel seçimlerden başarıyla çıkan İlçe Başkanı İdris Alp’in ismi çok fazlaca geçiyor. Alp aday adayı olmayı ciddi ciddi düşünüyor. Sokaktan ve parti tabanından da bu noktada istek var.

 

Nihat Abiş’in aday adaylığını düşündüğünü daha önce de yazmıştım. Çoğu kez “Ellibeş yoksa ben aday adayı olacağım” dedi. Abiş bu nokta da yine iktidar partisinde yola çıkacak isimler arasında.

 

Geçtiğimiz dönem de aday dayı olan Necati Zorlu bu dönemde başkanlığı düşünüyor. Şu günlerde kapı kapı gezen ve sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşan Zorlu, tek kişilik ordu gibi çalışıyor.

 

Gölcük’ten aday adaylığı başvurusu yapmayı düşünen bir isimde Avukat Abdullah Zorlu. Kendisi ile daha önce bu konuda bir röportaj yapmıştım. Zorlu projeleriyle gelen bir isim. İki kez milletvekili aday adaylığı yaptı. İyi bir AK Partili ve yeni bir yüz.

 

Doktor Ekrem Aktuğ ile geçenlerde görüştüm. “Halka hizmet noktasında sorumluluk hissediyorum ve aday adayı olacağım” dedi.

 

Bu isimlerin dışında AK Parti’de başvuru yapması kesin olmayan, düşünen isimler de var.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediye Meclis Üyesi Berna Abiş. Abiş’in ismi sık sık gazetelerde gündeme geliyor.

 

 

 

 

Eski İlçe Başkanı Mevlüt Demir. Demir’in net bir kararı yok ama sürpriz yapabilir.

 

İl Yönetim Kurulu Üyesi Samet Taşdelen. Taşdelen hacıdan yeni geldi. O da partinin kurucularından. Aday adayı olma ihtimali olan isimler arasında.

 

Değirmendere eski Belediye Başkanı Hasan Özer. Şuan Büyükşehir’de daire müdürlüğü yapıyor. Özer’inde ismini sık sık duyuyorum.

 

Yani işin özü AK Parti’de isim çok. Süreç başladığında daha da netleşir. Bunun için Ocak ayına kadar bekleyeceğimizi düşünüyorum.

 

Gelelim CHP’ye. CHP’de bence tek isim var. O da İlçe Başkanı İsmet İşeri. Bu konuda defalarca yazdım, şuan CHP’de maddi manevi seçimi ancak İşeri kaldırır. Bunun yanında düşünen var mı bilmiyorum. Fahrettin Büyükoğlu potansiyal bir isim ama başvuru yapacak mı bunu süreç gösterecek.

 

Öyle yada böyle adaylık CHP’de İşeri’ye kalır.

 

MHP çok hareketli. Genç ve dinamik isimler mevcut. Burak Şahin aday adaylığını açıkladı. Şahin Gölcük’te sevilen bir isim.

 

Aynı şekilde milletvekili adayı olan İbrahim İnanç Çakıroğlu’da siyasette başarılı bir çıkış yakaladı. Çalışkan. Gülen bir yüzü var.

 

Bunun yanında gazetemizde de köşe yazan Kürşad Yılmaz’da aday adaylığı düşünüyor. Yakında ondan da bir açıklama gelecektir.

 

İYİ Parti, parti içi meselelerle uğraşmaya devam ediyor. Yeniden bir yapılanma içerisine girecek. Ondan sonra ki süreçte İYİ Parti’de yerel seçimler için adaylık noktasında bir çok isim çıkış yapacaktır. Şuan için belirsiz.

 

Öyle yada böyle Mart 2019’da büyük bir heyecan yaşayacağız.Seçim öncesinde bizi aday adaylığı sürecinde adayların belirlenmesi  daha büyük bir hayecana sahne olacak kanısındayım. Seçime 6 ay olsada bir kaç ay içinde siyaset iyice kızışacaktır.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

15 − 10 =