İSMET İŞERİ’NİN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN

 

 

Bilindiği üzere CHP’de Haydar Akar 401 oyla parti meclisine seçildi. Kendisi için büyük bir başarı. İlk milletvekilliğine aday olduğunda Turan Dumlu’nun yerine listeye girdiği söylenmişti. Sonrasında Kocaeli CHP’nin yükselen ismi oldu. Çok çalıştı.

 

Aslına bakarsanız CHP milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan’da onun gibi çalışkanlar ama Akar daha sivrildi ki, partinin karar merci olan parti meclisine tekrar seçilmeyi başardı, hem de genel başkanın listesinde yer alarak. PM’ye girmek CHP’de genel başkan olmak kadar önemlidir. 

 

Geçenlerde Akar Gölcük’e geldiğinde belediye başkan adayını kongreden sonra açıklayacaklarını söylemişti. Gerçekten bu kadar erken açıklayacaklar mı bilinmez ama Akar, Gölcük içinde önemli bir isim. İlçemizi önemsiyor ve iletişimi sürdürüyor.

 

Peki Akar’ın CHP’de bu şekilde etkin olması, Gölcük’te belediye başkanlığı adaylığında kime fayda sağlar?

 

Tecrübeme ve gözlemlerime dayanarak bu sorunu cevaplıyorum. Tabi ki İsmet İşeri’ye yarar.

 

Çünkü biliyorum ki, Akar ile arası gerçekten çok iyi.

 

Mesela Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gölcük’teki programını gerçekleştiren kişi Haydar Akar idi. O programda Genel Başkanı Gölcük’e getiren İşeri oldu.

 

Bunun yanında adayı biran önce açıklayıp, partiyi rahatlatmak isteyen de Akar.

 

Çünkü biliyor ki, bu süreç uzadıkça parti içi dedikoduların zararı büyük oluyor.

 

Bir şeyi daha hemen belirteyim Haydar Akar, Gölcük’te artık Dumlu’nun başarı olamayacağını düşüyor. Zaten Dumlu’da aday olmak istemiyor.

 

İşin özü Haydar Akar’ın CHP’deki gücünü sürdürmesi ve hatta daha da arttırması Ankara ayağında İsmet İşeri’nin elini güçlendirir.

 

Bundan eminim ve hatta düşünce mi biraz daha ileri götürerek şunu diyebilirim ki, İsmet İşeri’nin adaylığı hayırlı olsun. Kısa süre sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz.  

 

GÖLCÜK BELEDİYESİ SINIFTA KALDI!

Gölcük Belediyesi muhteşem bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Yıllar öncesinde bu etkinliğin yapılması gerekiyordu ama zararın neresinden dönülürse kardır fikrinden yola çıkarak desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Bahsettiğim etkinlik, “Gölcük Okuyor” sloganı ile yapılan, mini Kitap Fuarı ve yazarların okurlarla buluşması.

 

Kitapları insanlarla buluşturan her etkinlik önemlidir.

 

Benim merak ettiğim konu bu önemli etkinlik için neden bu kadar geç tanıtım yapıldı.

 

Pazartesi günü başlıyor, Cuma günü tanıtım çalışmaları başlıyor. Gerçekten ilginç! Büyükşehir bir, iki ay öncesinden başlıyor bu işlere. Diğer İlçe belediyeleri de öyle.

 

Zaten bizim Gölcük Belediyesi’nin en büyük problemi bu değil mi? Önemli projelere, sosyal ve kültürel etkinliklere imza atıyor ama tanıtım da hep sınıfta kalıyor.

 

Başkan Ellibeş çok öncesinde bunun farkına varıp, bu konuda kadrosunu genişletmeliydi. Bugün Başkan bu kadar eleştiriliyorsa bunun nedeni, halkla ilişkilerde ve tanıtım da zayıf olmasıdır.

 

Tanıtım düzgün yapılıyor olsaydı çeşitli toplantılar yaparak kendini anlatmak zorunda da kalmazdı. 

 

Umarım bu önemli etkinlik bu hataya rağmen, kitlelere ulaşır ve “Gölcük Okuyor” Kitap Fuarı amacına ulaşır…

 

 

Yorumlar: 2

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

58 − = 52