GÖLCÜKSPOR BAŞKANI AHMET ŞAHİN İLE ÖZEL RÖPORTAJ

 

 

 

 

Gölcükspor Başkanı Ahmet Şahin ile Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal çok özel bir röportaJ gerçekleştirdi ve kamuoyunda ne kadar merak edilen soru varsa sordu, Şahin’de tüm açıklayacı cevaplarla bu soruları cevapladı. Şahin çok çarpıcı açıklamalar yaparken, tüm kulüplerin ekonomik sıkıntılar yaşadığını dile getirip, “Biz kimsenin kapısında ağlamadık, hiç bir yerde bayılmadık, bütçemize göre takım kurduk” dedi. Şahin ayrıca gündem olacak ve tüm kentte çok konuşulacak bilgiler de verdi.  

 

 

 

 

Gölcükspor Başkanı Ahmet Şahin’e gündemdeki konuları sorduk ve çok çarpıcı cevaplar aldık. Şahin bu sezon ki hedeflerinden, yönetiminde sıkıntı yaşanıp yaşanmadığına kadar, stadın zeminin durumundan, gelecek hedeflerine kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Serkan Sıdal sordu, Ahmet Şahin cevapladı.

GÖLCÜKSPOR’DA NELER OLUYOR? BU SEZON HEDEFLER KÜÇÜLTÜLDÜ MÜ?

 

Şimdi bizim için takımda küçülme yaşanıyor gibi bir söylemden bahsediliyor. Bunu gerçeği yansıtmıyor. İki sene önce göreve geldiğimiz tabloya göre bunu söylüyorlar. Biz aslında küçülmedik, gelirlere göre giderlerini ayarladık. Yani normale döndük.

 

 

 

 

“2.5 MİLYON GELİR VARKEN, 3.5 MİLYON HARCADIK”

 

PEKİ İLK İKİ SENE NE YAPTINIZ? NASIL GEÇTİ?

İlk iki sene gelirlerimizin üzerinde bütçe yaptık. Neden? Başarılı olalım bir üst lige çıkalım diye bu yolu seçtik. Hem ilk sezon da hem ikinci sezonda bu bütçe artışını yönetim olarak finanse ettik. 2.5 milyon gelir varken, 3.5 harcadık. Bana sorarsanız ilk sezon kurulan kadro, hem de sonra ki sezon kurulan kadro ikisinde de 1 puan ile play offu kaçırdık. O takımların direk şampiyonluğa oynaması lazımdı. Bu kadroların ve bütçenin sürdürülebilir olmadığını biz zaten yaparken biliyorduk. Görev süremiz iki yıldı. Yeniden aday olduğumuzda biz bunu açıkladık. Biz bunu iki yıl yaptık ama şimdi önümüzdeki 3 yıllık programda biz artık iki sezonda yapmış olduğumuz fazla harcamayı, indireceğiz, kulübü ekonomik olarak daha fazla borç altına girmemesi adına gelirimiz neyse giderimizi de ona göre planlayacağız.  Biz bu yılda aynı giderlerde takım kurmayı bilirdik ama 1 milyon daha harcamamız gerekirdi.

 

“ARTIK GELİRİMİZE GÖRE GİDERİMİZİ AYARLIYORUZ”

ŞİMDİ Kİ HEDEFLER NELER?

Artık kaynağımız neyse bu kaynağı verimli kullanacağız ve ekonomik planlama yapacağız. Bunu da yaptık, borcumuzu da düşürdük. Bu sezon da yine aynı program dahilinde devam ediyoruz. Gelirimize göre giderimizi ayarlıyoruz. Bir şeyi küçülttüğümüz yok. Kendi kendimize büyüttüğümüz seviyeyi yine normal Gölcükspor seviyesine çekiyoruz. Yoksa ben finanse ettim, yönetici finanse etti. Şimdi artık Gölcükspor kendi kendine ödemelerini yapabilecek, aynı zamanda da 500, 600 bin TL bütçe fazlası verip, borcunu ödeyecek.

 

 

 

 

“ARTIK DENİZ BİTTİ, HAVUZDAYIZ”

 

BUNDAN SONRA GÖLCÜKSPOR NASIL BİR STRATEJİ İZLEYECEK?

Şimdi bu durumda sadece Gölcükspor’da yok. Türkiye liglerinin tamamında süper lig dahil yaşanıyor. Artık deniz bitti. Deniz diye bir şey yok. Havuzdayız, artık havuz neyse ona göre hareket ediyoruz. Biz şimdi biten denizin içinde doğru olan neyse onu yapıyoruz. Artık 3.Lig takımları yetenekli oyuncuyu bulacak, yetiştirecek ve satacak. Bu , yetiştir sat veya alt yapından eğit, çıkar oynat sat. Şuan takımımızda bu standartlara erişecek çok sayı da oyuncu var. Biz geçmiş iki yılda yaptığımız da bir üst lige çıkamazsak, sonuçların bu olacağını biliyorduk. Bu yılı da bitirdiğimiz de artık kimse Gölcükspor’un çok borcu varmış, harcı varmış diyemeyecekler, istenen bir ekonomik seviyeye de olacağız.

 

 

 

 

 

 

“ÇOK BORCUMUZ OLSA TRANSFER YAPAMAZ, LİSANSLARI ALAMAZDIK”

 

PEKİ ŞUAN GÖLCÜKSPOR’UN ÇOK BORCU VAR MI?

Gölcükspor’un şuan çok büyük bir borcu yok. Zaten olsaydı, lisansları çıkaramazdık. Diğer takımlar gibi transfer yasağımız olurdu. Adam alamazdık. Gidip birilerine ağlardık. Biz kimseye ağlamadık. Hiç bir yerde bayılmadık. Gidip belediyenin önünde bize şu kadar para verin transferi açalım demedik. Kendi kaynağımızla gittik, lisansları 5 dakika da aldık. Gölcükspor’un geleceğine tesir edecek bir borcumuz yok. Tabi ki bu kulübü geçmişte yönetenlerinde iyi yönetmesinden dolayı iyi bir seviye de aldık. Bu seviye de de ilerlemeye çalışıyoruz. Düşünün ki diğer Kocaeli’nin profesyonel kulüpleri transfer yapamıyor, bir kısmı belediyelerin yardımı ile transferi açıyor ama biz böyle bir şeyin içine hiç girmedik. Tabi artık planlama yaparken, ona 200 ver. Buna 300 ver. 10 tane futbolcu al. Gölcükspor’un gelirleri bunu kaldırmıyor. Gelirlerimizi arttırmamız lazım. Bunun içinde bazı kurumların desteğini almamız lazım. Çünkü Türkiye’de hiç bir kulüp, kurumlarından desteğini almadan gelirleri büyütmesi mümkün değil. Çünkü biz naklen yayın havuzuna dahil değiliz. Maçlar naklen yayınlanmadığı için de sponsorlar bulmak imkansız. 90 kulübün yaşadıklarını anlatıyorum. As başkan olduğum için. İddia, federasyon ve genel söylüyorum bizim belediye başkanımız için değil, belediye başkanı iyiyse, belediyenin vermiş olduğu destek. Bunlardan biri olmazsa hiç bir kulüp ilerleyemez. Yönetimde bu kaynaklarla adam gibi takımı yönetmesi lazım.

 

 

 

 

“BİZ TAKIMDAKİ İHANETÇİLERİ GÖRMEK İSTEDİK”

 

FUTBOLCULARA HER HANGİ BİR BORÇ KALDI MI?

Şimdi ben istemez miyim Anagold Erzincan gibi takım kurmayı. Anagold Erzincanspor başında ne yazıyor, Anagold. 3 milyon destek alıyor. Bunun yarısı bize verilse açık ara şampiyonuz. Biz bilmiyor muyuz geçen sene 150 bine oynattığımız oyuncuyu 300 bin verip takımda tutmayı da başka yere transfer oluyor. Peki nasıl vereceğiz? Oynatırsak işte sokakta konuşulan şeyler olur. Gölcükspor’un geleceğini tehlike altına arttırırız. Vere de bilirdik. Sonuç ne olurdu. Aman Mehmet Başkan, aman İbrahim Başkan bize destek olun, derdik. Biz gelenle gideni alt alta yazarız, bütçe fazlası verip, borçları öderiz. Zaten piyasaya bir borcumuz yok bunu da söyleyeyim. Şuan Gölcükspor’dan alacaklıyım diyen, hiç bir işletme yok. Geçen sene oynayan oyunculara da borcu yok. Ne bir federasyona başvuru var, ne de bir mahkeme var. Herkes alacağını aldı, helalleştik. Biz eğer isteseydik bir önceki dönemi de o zaman öderdik ama bizim orada bir şeyi görmemiz gerekiyordu. O sezon takım antrenmana çıkmadı biliyorsunuz. O sene takımın yaşadığı sıkıntıların sorumlusunu görmemiz lazımdı. Bu belki bize 50 bin TL’ye mal oldu ama geçen senemizi ve bu senemizi kurtarmamıza neden oldu. İhanetçiler kimdi gördük biz. Bu durumda bize yol haritası çizerken, önemli bir etken oldu.

 

“YÖNETİMDEN BİR TEK AHMET ARIK İSTİFA ETTİ”

 

PEKİ YÖNETİMDE HER HANGİ BİR SIKINTI VAR MI?

Yönetim ben dahil 21 kişiden oluşuyor. Dolayısıyla farklı aile ve fikir yapısına sahip insan bir araya geliyor. Bir de futbol öyle bir enteresan şey ki, Türkiye’de herkes teknik direktör, herkes başkan, herkes yönetici, herkes bu futbolu çok iyi biliyor. Bir tek yönetenler bilmiyor. Adam futbol federasyonu başkanını bile eleştiriyor. Ali Koç için bayram edildi, şimdi onu da eleştirenler var. 21 kişi yönetici var. Herkes futbolu bildiğini söylüyor. Bildiğini düşünüyor. Belki de biliyor. Bizden daha iyi bilenler de olabilir ama bu 21 farklı fikir karşı fikirleri doğuruyor. Bu da gayet normal. Her şey lay lay lom gitmez. Özellikle futbolun olduğu yerde hiç gitmez. Şuan bizim yönetimimizde istifa eden bir kişi var. Ahmet Arık. Arık’ın istifa etme sebebi de şahsi bir düşünce. Ben saygı duyuyorum. Ne oldu, alt yapıdaki bir hoca istediği yerde görevlendirilmedi. Mesele bu. Onun haricinde Kürşat ve Semih meselesine gelelim. Evet bir anlaşmazlığımız oldu. Bizim kardeşlerimiz. Ama şu var burada biz bir kurumu yönetiyoruz.Duygularımız bir kenara bırakmamız lazım. Bizim yönetimimizde böyle şeyler yapan arkadaşlar yok ama Semih ile Kürşat bir oyuncuyla alakalı bir serzenişleri oldu. Biz de istemeyiz kadroya dahil ettiğimiz bir oyunun başka yere gitmesini ama kadroyu da biz yapmıyoruz. Yapmam zaten doğru değil. Bu teknik bir konu. Biz seçip getirmişsek onların kararına saygı duymalıyız. Hoca da demiş ki bu arkadaşlar yeterli değil, benim için devam etmesinde fayda görmüyorum. Bizde takıma girememesinden başka yerde oynamasının daha iyi olacağını düşündük. Onlar devam etmesi gerektiğini söylediler. Konuştuk, bir birimizi anladık. Onlar beni ve hocayı anladılar, bizde onları anladık. Şimdi onlarla ilgili bir sıkıntı yok. Maça da geldiler. Şuan yönetim de dışarı da bahsedildiği gibi bir sıkıntı yok ama yarın olmayacağının da garantisi yok. Ben bu kulüpte başkanlık öncesinde 5 yıl yöneticilik yaptım. O yönetimlerde neler yaşandığını da biliyorum. Ahmet Şahin başkanın yönetiminde oluyor diye yansıtılması doğru değil. Her takımda olabilir. Futbol da farklı sesler, düşünceler olur. Bunlar doğal şeyler. Biz yola çıktığımız insanlarla süre bitene kadar devam etmek isteriz. Ben yönetiminden,  katkısından, çalışmasından, vermiş oldukları destekten memnunum. Ben başkan olarak yönetiminden memnunum. Sokakta konuşulanlar da doğru değil.

 

 

 

 

“BİZ SAHANIN BÖYLE OLDUĞUNU BİLİYORDUK HERKES GÖRSÜN İSTEDİK”

 

KOCAELİSPOR MAÇI SONRASINDA STADIN ZEMİNİ ÇOK ELEŞTİRİLDİ. NEDEN BÖYLE OLDU?

Saha konusunda çok eleştirildik. Saha neden kötü, sahaya bakmadınız mı dendi. Şimdi bizi eleştirenler gidip İhsaniye’ye bakabilir. Kavaklıyı da dinlendirmeye aldık. Zamanı gelince kesilecek. Bunun yanında şehir tadı Gölcükspor’un değil. Şehir stadı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün. Gölcük’te de spor ilçe müdürlüğü var. Bu sahalar onların. Statların tek sahibi gençlik ve spor bakanlığı.  Bakım onarım onlara ait. Çivi çakamazsınız. Yetki onlarda. Gölcükspor ne yapar. Sezon başlamadan önce gider, kiracılık ilişkisini kurar. Maç başı olarak şu kadar para vereceksiniz derler. Biz de o kirayı verip maçı oynarız. İzin olmadan ne antrenman yapabiliriz. Ne oraya ilave bir şey yapabiliriz. Çimini onara biliriz. Biz en son maçımızı oynadığımızda bu saha iyiydi. Şimdi biz orada maç oynadık ama oynamak için oynadık. İki takım açısından da sakatlık olmadan bitirdik ya, ben sonuca hiç bakmadım zaten. Yabani otları gördüm, on kat kötüydü. Söktüler daha da kötüydü. Biz sahaya da baktık. Haberimiz de vardı. Maçtan 15-20 gün önce görüştüğümüzde yetiştireceklerini söylediler. O sahanın da görünmesi lazımdı. Bizim B planımız var mı var. Gidecek miyiz, gidiyoruz. İhsaniye’ye. Federasyon yetkilileri sahaya bakacak, uygunluk raporu alırsak, Çorum maçı dahil İhsaniye’de oynayacağız zaten. Bakıma alacaklarmış. İki, üç aylık bir sürece ihtiyaçları varmış. İlk devre maçlarını İhsaniye’de oynayacağız diye başvuru yaptık. Sahanın durumuna bakarız, ona göre karar veririz. Belki de sezonu da orada bitirebiliriz. Bizim sahamız kirada ödemeyeceğiz. Bizde daha iyi bakarız. Gençlik spor müdürlüğünün yapması gerekenle ilgili Gölcükspor’un eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Yapacak bir şeyimiz varsa yapalım diyoruz zaten. Saha iki sene önce yenilendiğinde dönemin Kaymakamı ile çok konuştuk. Sağolsun destek verdi. Ödenek verdi 700 bin TL para harcandı yapıldı. Bizim öyle bir para harcama durumu yok. Yeni yapıldıktan sonra bile hiç bir zaman on numara olmadı. Çim bu çocuk gibi. İyi bakılması gerekiyor. Sezon başı çim kesme makinamız iyi değil dediler. Gittik, çim kesme makinesini biz aldık. Hatırı sayılır da bir para ödedik. Honda marka çim kesme makinesini biz aldık. Biz bu saha da maç oynuyoruz. En önemli şey zemin. Biz de istiyoruz, zaten bunun için aldık. Biz elimizden ne gelirse yapıyoruz zaten. Biz bu maçı başka yerde oynasaydık, böyle gündem olmazdı. Arada kaynar giderdi. Şimdi kaynama durumu kalmadı, herkes gördü, gereğini yapacaklardır. Biz yine destek vereceğiz. Personel vereceğiz. Malzeme vereceğiz. Yine banane demeyeceğiz. İyi bir hale gelir umarım. Gençlik sporu eleştirirken atlamamız gereken bir şey var. Türkiye’deki bütün sahalarda sıkıntı var. Diyarbakır’da da büyük saha da oynayacaktık. Başka bir stada alındı. Bu sezon çimlerle ilgili genel bir sıkıntı var. Yeni stadında zemini çok kötüydü. Her yer de bir sıkıntı var. Zeminle ilgili konu böyle.

 

 

 

 

“ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ”

ÖNÜMÜZDE Kİ SEZONLA İLGİLİ BEKLENTİLER NELER?

Biz her zaman sezondan iyi şeyler bekliyoruz. Kısıtlı bir kaynağımız var. Bu kaynağı en efektif şekilde kullanmaya çalıştık. Yetenekli bir takım kurduk. Ligi de en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Gölcükspor’un hedefleri vardır. Oynadığımız her yerde iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bu sezon bitirebildiğimiz kadar iyi bir yerde bitirmek derdindeyiz. Yetenekli futbolcularımızın gelişim gösterip, önümüzde ki sezon için iyi bir alt yapı oluşturmalıyız. Bunun üzerine de bütçeyi yine çok zorlamadan daha iyi bir ekip haline gelmek derdindeyiz. Genel prensibimiz, yetiştir sat olacak. Biliyorsunuz Berke’yi sattık, Sedat’ı sattık. Bu sezon da iki oyuncuyu üst liglere satıp, gelir elde etmek istiyoruz. Artık böyle olmak zorunda. Bunu büyük takımlar dahil, her takım böyle yapıyor. Fenerbahçe, Galatasaray’da böyle yapıyor. Böyle yapmak zorundayız. Böyle yapmazsak, kulüpler gidemez. Doğru yol da olduğumuzu düşünüyorum. Benim takımın 3 maçını da yerinde seyrettim. Takım üç maçta da yenildi ama ben takımın mücadelesinden, kapasitesinden memnunum. Çok daha iyi olacağız. Görüyorum. İyi yerlere varacağız. Gölcük yanımızda olsun. Herkes daha iyi bir Gölcükspor izleyecek. Bir galibiyete ihtiyacımız var. Bayburt’ta alınacak bir galibiyet ve beraberlik, içeri de alınacak bir galibiyet öz güvenini de arttıracak ve bu sezonu en iyi noktada bitireceğiz. Biz sezona da kötü başlamaya alışığız. İlk beş maç zor geçecek diye bekliyorduk. Biz bunu da aşarız.

 

ÖZEL RÖPOTAJ: SERKAN SIDAL

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1