GÖLCÜK BELEDİYESİ NE YAPMAK İSTİYOR?

 

 

 

 

 

Ramazan’ın başından beri Gölcük Belediyesi Ramazan davulcularıyla ilgili anons yapıyor. Anonsta “Halkımızdan gelen talep doğrultusunda bu yıl Ramazan davulcusu ihalesi yapılmadı. Bazı mahalleler de kaçak davulcu çalıştığı söyleniyor. Davulcuları görenlerin polise haber vermesi önemle rica olunur” deniyor.

 

Şimdi buradan Gölcük Belediyesi’ne sormak istiyorum.

 

1-Size kimler Ramazan davulcusu kalksın diye talepte bulundu ve Ramazan davulcusu istemediğini belirtti?

 

2-Ramazan davulcusunu halk ısrarla istemesine rağmen, neden Ramazan davulcusu Gölcük’te yok ve de bunu halk istemiyor diye anonslar yapılıyor?

 

3-Ramazan topu, davulcusu, toplu mahalle iftarları geleneklerimizdendir. Bu gelenekler en iyi şekilde yaşatılması gerekirken neden bir bir kaldırılıyor? AK Partili bir belediye neden Ramazan boyunca hiç bir etkinlik yapmıyor?

 

4-Kaçak davulcular için polisi arayan olmuş, poliste bu bizimle ilgili mesele değil, belediye ve zabıta ilgileniyor demiş. Peki neden ısrarla Gölcük Belediyesi, Ramazan başından beri yaptığı anonsta konuyu polise söyleyin diyor?

 

Bu yazdıkları mı vatandaşlar merak ediyor. Biz bu konuyu haber yaptık ve yüzlerce Gölcüklü Ramazan davulcusu olmayışına tepki gösterdi.

 

Kaldı ki ben gözlerimle gördüm, Şirinköy’de ve İhsaniye’de Ramazan davulcuları var. Hem de 10-15 kişi geziyorlar.

 

Kaldı ki hatta geçenlerde ev ev gezip para bile toplamışlar.

 

Gölcük Belediyesi ise hala bu konuda anons yapmakla meşgul.

 

Benim olayla ilgili duyduklarım ise şöyle.

 

Halktan gelen talepler doğrultusunda falan Ramazan davulcuları kaldırılmamış. Halkın zaten öyle bir talebi olamaz.

 

Bu Ramazan davulcularının ihalesinde kavga çıkmış, hatta bir birilerine silah çekmişler ondan kaldırılmış.

 

Peki bu durum neden kamuoyuna açıklanmıyor da sanki Gölcük Belediyesi Ramazan davulcusuna karşıymış gibi bir imaj toplumda oluşuyor.  

 

Nereden baksan tutarsızlık nereden baksan sıkıntılı bir durum.

 

Bari anons yapıp durmayın da konu kapansın. Çünkü kaçak davulcuları durduramıyorsunuz, bir bu anonslar ile halkın tepkisini daha da arttırıyorsunuz. Zaten bir çok konuda eleştiriliyorsunuz bari biraz bu konularda dikkat edin! Benden söylemesi…

 

 

Print
Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 9 = 18