GÖLCÜK ANITPARK’TA ŞENLİK BAŞLADI

 

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Bahar Şenliği Anıtpark’ta başladı. Yağmura rağmen şenliğin açılış törenine bilhassa da Mehteran Takımı’na ilgi büyük oldu. Şenlik Pazar akşamına kadar sürecek, onlarca stantta el emeği göz nuru ürünler satılacak, ayrıca konserlerde yapılacak.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Bahar Şenliği Anıtpark’ta başladı. Şenlik açılışına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve Yönetimi, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Nurten Turnalı ve Yönetimi, AK Parti, MHP, CHP, İYİ ve Saadet Partisi ilçe başkanları, yöneticileri ve kadın kolları, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Nüfus Müdürü Ersin Aydın, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve İbrahim Tektaş ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

MEHTERANA İLGİ BÜYÜK OLDU

Açılış töreni yağmur altında yapılırken, buna rağmen ilgi çok yüksekti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı muhteşem bir konser verirken, davetlilerle alkışlarla mehterana eşlik etti. Sonrasında ise saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ AMAÇLADIK

Açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Kolları başkanı Nurten Turnalı yaptı. Konuşmasında Turnalı, “Günümüz modern Türk toplum yaşantımızda kadınımızın yeri ve önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bugün kadınlarımız sanatın, bilimin, siyasetin ve iş dünyasının her kademesinde başarıları ile kendinden söz ettirmektedir. İşte Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi de gönüllülük esasına dayalı olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin yaptığı eğitim programları, eğitim seminerleri, el sanatları kursları alanındaki çalışmaları ile Sosyal ve Kültürel ilerlemeler kaydetmiştir. Şimdi açılışını yapacağımız 10. Geleneksel Bahar Şenliğimiz de bir kez daha sosyal ve kültürel alanda birlik ve beraberlik içinde bir araya gelmeyi amaçladık. Bu anlamda katılımlarıyla şenliğimize anlam katan Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Kadın  Kollarına ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ALTINTAŞ, “PANAYIRIMIZIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Şimdi 10.uncusu Kent Konseyi tarafından yapılan panayırın açılışındayız. Kent konseyimiz, Gölcük Belediyemiz bünyemizde etkili olan bir çok programda yer almış ve bu faaliyetleri başarıyla yürütmüş. Burada bir çok faaliyeti beraber göreceğiz. Ben herkesi kutluyorum. Annemi çok seviyorum. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Ben panayırımızın hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

SİYASİ PARTİLER İTTİFAKLARA GÖRE STANT AÇTI

Konuşmalar sonrasında  Gölcük Belediyesi halk dansları topluluğu gösteri yaptı ve ardından açılış kurdelesi kesildi. Şenlik kapsamında Anıtpark’ta el emeği, göz nuru ürünler stantları süslerken, kadınlar bu ürünleri satarak bulundukları kurumlara veya kendilerine kazanç elde edecekler. Siyasi partilerin kadın kollarının açtığı stantlarda ise renkli görüntüler yaşandı. 24 Haziran seçimlerinde ittifak kuran AK Parti ile MHP yan yana dururken, CHP, İYİ ve Saadet  kadın kolları yan yana stantları açtığı gözlendi. Milletvekili aday adayları stantları ziyaret ederek kadın kolları üyeleriyle bol bol fotoğraf çektirdiler. Başkan Ellibeş ve Kaymakam Altıntaş’ta stantları gezerek, bol bol ikramlardan yediler.

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ KONSER VAR

Şenlik kapsamında stantlar Pazar günü akşamına kadar açık kalacak. Ayrıca Cumartesi günü 21:00’da Gölcük Belediyesi Halk Müziği Korosu, Pazar günü ise ilçemizin tanınmış müzisyeni Laz Esat’ta bir konser vererek Gölcüklüleri coşturacak. İlk gün yağmurlu bir havada geçerken, yarın da yağmurun etkili olması bekleniyor, Pazar günü ise hava açık ve güneşli olacak. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

33 − = 25