ERDOĞAN’A GÖLCÜK’TE BÜYÜK İLGİ

 

 

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabul ediliş yıldönümü dolayısıyla Yazar Aziz Erdoğan, Gölcük Sanat Galerisi’nde, Ersoy ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu ve 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabul ediliş yıldönümü dolayısıyla, Yazar Aziz Erdoğan tarafından dün Gölcük Sanat Galerisi’nde bir söyleşi gerçekleştirildi. Yazar Aziz Erdoğan’ın “Akif’ten Gençliğe” isimli kitabının imza gününün de yapıldığı programa Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Yazar Aziz Erdoğan, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı, Gölcük Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Recep Akel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve yönetimi, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Siyasi Parti Temsilcileri, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri ve davetliler katılım gösterdi.

 

MEHMET AKİF ERSOY GENÇLERİ ÇOK SEVERDİ

 

Gerçekleştirilen programda ilk olarak Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan 10 dakikalık bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Ardından sözü alan “Akif’ten Gençliğe” isimli kitabın yazarı Aziz Erdoğan, “Mehmet Akif Ersoy, gençleri çok sever. Bütün şiirleri, sözleri gençleredir. Akif, gençler üzerine bütün planlarını yapmış ve bu gençlere Asım’ın gençliği demiştir. Vefat ettiği zaman Beyazıt Camii’nde naaşı konulduğunda kimse onun cenazesinin olduğunu bilmez. 11 yıl Mısır’da sürgün olduktan sonra vatan toprağında vefat etmiştir. Tabutun başında 3–5 kişinin olduğu zamanda, birkaç kişi gelir ve cenazenin kime ait olduğunu sorar. Sonrasında İstanbul Üniversitesi’nden gençler gelerek cenazenin kime ait olduğunu sorar. Gençler, Ersoy’un cenazesinin olduğunu öğrenince Ersoy’un tabutuna bir Türk Bayrağı koyar. 1 saat içerisinde oldukça yoğun bir kalabalık, Ersoy’un cenazesinde toplanmış olur. Gençler, İstiklal Marşı’nı söyleyerek Ersoy’un naaşını omuzlarında taşır” dedi.

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Sözlerine son veren Yazar Erdoğan, “Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın yazılması konusunda kendisine ısrar eden arkadaşlarını kıramaz ve 12 günde İstiklal Marşı’mızı yazar. 500 liralık ödülünü ise çeşitli kurumlara bağışlar. Mecliste İstiklal Marşı’mız 4 kez üst üste okunduğu zaman utanarak gözyaşlarını döker ve herkes Mehmet Akif’i ararken kendisi Ankara’nın sokaklarında oradan uzaklaşır. Siz gençlere tavsiyem, Safahat’ı okumanızdır. Bu eser, sizlere oldukça büyük bir değer katacaktır” dedi. Sonrasında ise Yazar Erdoğan, kitaplarını imzaladı ve gençlere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =