CHP İÇİN EN DOĞRU ADAY KİM?

 

 

 

 

 

 

Bir erken seçim olmazsa önümüzde ki ilk seçim “Yerel” olacak. Geçmiş seçimleri düşünerek öncelikle şunu belirtmekte fayda var; AK Parti’nin adayı seçime bir buçuk ay kalana kadar netleşmez.

 

O olur, bu olur diye konuşulur ama iktidar partisi ince eler, sık dokur, anketler ve temayül yapar, ilçedeki siyaseten önemli isimlere danışılır, ilçe ve parti yöneticilerin fikirlerini alır ve kazanabileceği isimle seçime girer.

 

AK Parti, Mehmet Ellibeş ile 3 dönemdir bu kenti yönetiyor. Son olarakta muhalefetin en güçlü ismi olan Turan Dumlu’yu devirdiler. O seçimde Dumlu’ya CHP dışından da az buz destek yoktu. İlçemizde ki milliyetçi tabanın en az yarısı oy verdi.

 

Buna rağmen, Ellibeş sandıktan zaferle çıktı ve bir 5 sene daha başkan seçildi. Tabi bu zaferde hükumet gücünün ve Recep Tayyip Erdoğan’ın da etkisi vardı ama her şeye rağmen Başkan Ellibeş ilçemizde ağırlı olan biridir.  Şimdi ise Başkan Ellibeş çok büyük bir sürpriz olmaz ise aday olmayacak.

 

Görünen o ki, Gölcük Belediyesi’nde önümüzde dönem bir yenilik yaşanacak. İktidar için yorum yapmak erken ama CHP üzerine bir değerlendirme yapabilirim.

 

Üç isim ön planda. İlçe Başkanı İsmet İşeri, Fahrettin Büyükoğlu ve tabi ki istemiyorum dese de Turan Dumlu.

 

CHP adayını merkezden belirleyeceğini daha önce açıkladı. Ramazan Bayramı sonrası adayın açıklanacağı konuşuluyor. Adayı belirlemek için anket yapılacakmış.

 

İşeri zaten mevcut ilçe başkanı olduğu için adı gündem de. Büyükoğlu ise bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Dumlu da siyaset sahnesinden çekilmiş değil ve partinin her türlü etkinliğinde var.

 

Bu iki isim içinde ben Dumlu’nun adaylığa en uzak isim olduğunu düşünüyorum. Kıl payı da olsa seçim kaybetmiş bir isim. Siyaset sahnesinde çok yıprandı.

 

Daha önce de yazdım. İşeri ise bu isimlerin içinde adaylığa en yakın olarak görüyorum.

 

Sonuç olarak İşeri standart bir CHP’li değil. Muhafazakar yapısı ona seçimde artı katacaktır.

 

Aday adaylığı süreci olmayacağını düşünürsek, Ankara’da etkin isim CHP’de adaylığı kapar. İl Başkanı ve milletvekillerinin fikirleri önemli.

 

Yapılacak ankette kim çıkar sorusuna gelirse, İşeri’de, Dumlu’da, Büyükoğlu’da belli ölçü de çıkar.

 

Burada muhalefet partisi CHP’lilerin oyunu değil, farklı kesimlerin oyunu alacak adaya ihtiyacı var.

 

İnsanlarla yaptığım sohbetlerde de bu ismin İsmet İşeri olduğu  sıkça kulağıma geliyor.

 

Sonuç olarak İşeri hem yaşamı ile hem de tarzıyla tipik CHP’lilerden farklı biri.

 

CHP için en doğru isim olarakta karşımıza İşeri çıkıyor. Bakalım parti içindeki dengeler İşeri’yi adaylık yoluna sokabilecek mi? Bekleyip, göreceğiz.

 

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 85 = 92