“ÇANAKKALE RUHUNU GENÇ KUŞAKLARA İLETMELİYİZ”

 

 

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Büşra Karademir, Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Karademir açıklamasında, “Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu, Cumhuriyeti, ulusal değerleri, Çanakkale’yi, istiklal ruhunu korumak; bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak temel sorumluluğumuzdur” dedi.

 

 

 

 

 

 

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı Büşra Karademir, Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Karademir açıklamasında şunları söyledi: “Çanakkale Savaşı, bu ülke halkının toprağı ve özgürlüğü uğruna topyekun mücadelesinin adıdır. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası, emperyalizme karşı bir bağımsızlık ve mücadele destanı olarak da tarihe yazılmıştır.

“ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYA’YI ETKİLEMİŞTİR”

Çanakkale Savaşı yalnızca Türkiye’yi değil, bir bütün olarak tüm dünyayı etkilemiştir. Dünya paylaşım savaşının yönünü değiştirmiş ve imkansız olanı gerçek kılmıştır. Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir. Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür.

“BU BİLİNCİ KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ”

Zaferin 103.yıldönümünde bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu aziz toprakları, aynı şuurla sahiplenmektir. Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel yurdumuzu, Cumhuriyeti, ulusal değerleri, Çanakkale’yi, istiklal ruhunu korumak; bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak temel sorumluluğumuzdur.

“ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ”

Cumhuriyet kazanımlarının öneminin daha da anlaşılması gereken bir süreçte bizler;  Yüce Milletimizin Çanakkale’de zaferi sağlayan aynı dayanışma ruhuyla gelişim ve değişimi ilke edinerek bu kutsal mirası layıkıyla gelecek nesillere taşıyacağına, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağına yürekten inanıyoruz.  Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu’nun her köşesinden cepheye gelip gözünü kırpmadan ölüme giden şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 3