BU MUHTEŞEM FOTOĞRAF SERGİSİNİ MUTLAKA GEZİN

 

 

 

 

 

Sergi fotoğrafları 2017 Ramazan bayramı arifesinde ve Bayramın birinci günü, Bosna Hersek Tuzla Kantonun da çocuklarla yapılan fotoğraf eğitim çalışması sırasında Serdar AKYAY ve Emel SEZER tarafından çekilmiştir.

 

“Fotoğraf bir anlatım biçimidir” ilkesinden yola çıkan Serdar AKYAY ve Emel SEZER, sunumlarına kattıkları yorumları, Mevlana’dan evrensel ifadeler ile harmanlayıp, evrensel değerleri izleyenler ile paylaşmışlar.

 

Sergi; 28 adet 70×70 cm ebatlarında renkli baskı fotoğraftan oluşmaktadır. Sergi 22 Haziran’a kadar,  İzmit Belediyesi Sanat Galerisi’nde (Cumhuriyet Çocuk Parkı içi) gezilebilir.

 

Sergiye olan ilginin, uygulanan tekniğin yanı sıra felsefi anlatımının ve evrensel mesajların izleyenler tarafından beğeniyle karşılanıp, yaygınlaştırılma etkisinin olduğu gözlemlenmiştir.

 

Emel SEZER ve Serdar AKYAY fotoğraf sanatçılığının ötesinde bu sanatı çocuklara,yetişkinlere,toplumun farklı kesimlerine aşkla ulaştırmaya çalışan iki güzel insan..Izmit Sanat Galerisinde harika bir sergiye imza attılar. ARINMA.

 

Geçen yıl bu zamanlar yine bir ramazan ayında Bosna,Hersek,Tuzla kanton’un da yaşayan Türklerle buluştular..Arife günü hazırlıklardan başlayarak Bayram süresince kuşaktan kuşağa aktarılan gelenekleri fotoğraflayarak MEVLANA ile harmanlayarak adına ARINMA dediler. Etkileyici ve anlamlı bir sergi.

 

 

 

Print

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 3