“BİRLEŞTİRİCİ BİR ORTAM OLUŞTURACAĞIZ”

 

 

 

İYİ Parti yeni Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız oldu. İl başkanı olmasının ardından ilk görüşlerini aldığımız Şanbaz Yıldız, “Yıkıcı değil, yapıcı bir duruş sergileyeceğiz. Birleştirici bir ortam oluşturacağız. Partimiz adına hayırlı olsun” dedi.

 

 

İYİ Parti’de genel merkez tarafından alınan karar sonrası 81 il başkanın istifası istenmiş ve 81 il başkanı istifalarını sunmuştu. 81 ilde olduğu gibi ilimizde de yeni il başkanının kim olacağı merak ediliyordu. İYİ Parti yeni Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız oldu. İl başkanı olmasının ardından ilk görüşlerini aldığımız Şanbaz Yıldız, “Yıkıcı değil, yapıcı bir duruş sergileyeceğiz. Birleştirici bir ortam oluşturacağız. Partimiz adına hayırlı olsun” dedi.

 

 ŞANBAZ YILDIZ KİMDİR?

10 Nisan 1963, Ankara Şereflikoçhisar’da doğdu. İlk ve ortaokulu Şereflikoçhisar’da okudu. Ankara Aydınlıkevler Lisesi’ne devam ederken, 1980 ihtilali oldu, yargılandı. Okulu yarım bırakmak zorunda kaldı. O dönem Ankara Ülkü Ocakları 2. başkanıydı. Birkaç yıl sonra okula döndü, sonrasında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. 1989 yılında Kocaeli’ye geldim. Kocaeli’ye geldikten sonra işlerine burada devam eden Şambaz Yıldız uzun yıllar MHP’de görev yaptı. İlçe başkanlığı, MYK üyeliği, 2004 seçimlerinde Büyükşehir adaylığı, il yöneticiliği ve SKM başkanlığı gibi pek çok görevde yer aldı. Ardından İYİ Parti’nin kurulmasıyla birlikte siyaset hayatına İYİ Parti’de devam etti. İş adamı olan Yıldız, “Yıldız Group” adı altında Yıltem Telekomünikasyon, Auro Global, Kandıra yolu üzerindeki Stare Petrol ve Yıldız İnşaat firmalarını yönetiyor. Oğulları Tayfun ve Cevat ile birlikti iş hayatına devam eden Şanbaz Yıldız şu sıralar Kartepe’de de bir benzin istasyonu açıyor. Yıldız evli ve iki çocuk babası.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 8