BAŞKAN ELLİBEŞ TEMİZLİK İŞLERİYLE İLGİLİ YENİ PROJELERİ TANITTI

 

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi ilçemizde çöp sorununu en aza indirmek, hatta bitirmek için bir çok projeyi devreye sokuyor.Bu kapsamda Çöp Taksi ve Çöp Motosikletlerini hizmete girerken, Sıfır atık projesi de başlıyor. “Atık Giysi Kumbaraları”da şehrin bir çok noktasına yeni bir uygulama olarak konulacak. Bunların yanında “Alo Atık Hattı 411 00 10” ile atıklara anında müdahale edilecek, Zabıtada kurulan özel ekipte kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemi artık uygulayacak. Başkan Ellibeş konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi ve halkımızın da desteği ile çöp sorununu artık en aza indireceğiz, tüm ekipmanlarla buna hazırız” dedi.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi ilçemizde çöp sorununu en aza indirmek için bir çok projeyi devreye sokuyor. Bu noktada Kocaeli’de ilk olacak olan Çöp Taksi ve Çöp Motosikletlerini hizmete sokan belediye, ayriyetten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın de takdirleri ve öncülüğünde başlayan, “Sıfır Atık Projesi”  başlıyor. Bu proje kapsamında her türlü atık ayrıştırılacak ve geri dönüşüme kazandırılarak milli ekonomiye katkıda bulunulmuş olacak.

YENİ PROJELERİ BAŞKAN ELLİBEŞ TANITTI

İşte bu konuları kamuoyu ile paylaşmak için Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Değirmendere’de bulunan Temizlik İşleri Amirliği’nde ilçe basını ile bir araya gelerek projeleri ve bu projelerin ekipmanlarını tanıttı. Yeni projelerimizle, halkımızın da birlikteliğinde, “Daha temiz bir Gölcük için” çalışmalarımıza başlıyoruz diyen Ellibeş, bu projelerin başarıya ulaşmasında halkın kurallara uymasının en önemli unsur olduğunu belirtti ve Zabıta’da bu iş için kurulan yeni birim ile artık kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını da açıkladı.

YER ALTI ÇÖP KONTEYNERLERİ DEVREDE

Projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Ellibeş, Gölcük Belediyesi olarak temizlik işlerinde, 44 araç ve 209 personel ile temizlik ve atık toplama geri dönüşüm hizmetlerini her geçen gün geliştirerek yaygınlaştırıyor. 2004 yılında uygulamaya konulan ve vatandaşlarımızın gayretleriyle bazı noktalarda sıkıntılar yaşasak da başarılı bir şekilde ” saatli çöp toplama” uygulaması yanında, muhtelif yerlere yapılan ve sayısı her geçen gün artırılan ”yer altı çöp konteynerleri” ile temiz bir Gölcük için çalışmalar hızla sürdürülüyor” dedi.

ÇÖP TAKSİ VE ÇÖP MOTOSİKLETLERİ HİZMETE BAŞLADI

Artık önemli bir sorunumuzu da çözecek olan yeni bir bir uygulamayı Kocaeli’de ilk olarak hizmete geçirdiklerini belirten Başkan Ellibeş, 2 adet  ÇÖP TAKSİ ve 2 adette ÇÖP MOTOSİKLETİ, sokağa zamansız çıkartılan evsel çöp ve atıkların, kaba atık, ot ve bahçe pisliklerinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde toplanmasını sağlayacak. Anlık müdahalelerde bu işi gerçekleştirecek çöp taksi ve motosikletleri şehrimizin temizliğine büyük bir katkı sağlayacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

SIFIR ATIK PROJESİ İÇİN EKİPMANLAR HAZIR

Ellibeş açıklamasının devamında, “Artık bazı belediyelerin uygulamaya geçirdiği bizim de üzerinde hassasiyetle durduğumuz  “SIFIR ATIK PROJESİ” ilçemizde de başlıyor. Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülke genelinde bu uygulama için düğmeye basmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOGAN’ın eşi  Sayın Emine ERDOGAN Hanımefendinin de takdirleri ile öncülük ettiği “ Sıfır Atık Projesi” israfın önlenmesini, kaynakların daha  verimli kullanılmasını sağlayacak.

Bu kapsamında:

Mevcut ilçemizde 850 adet bulunan “Ambalaj Atığı Konteyneri’ne ilaveten 100 adet atık konteynerini daha hizmete alıyoruz.

ARTIK ATIK GİYSİ KUMBARALARIMIZ DA VAR

Yeni bir uygulama daha burada devreye giriyor. O da “Atık Giysi Kumbaraları”. Muhtarlıkların, okul ve Pazar alanlarının bulunduğu yerde 52 adet artık giysi kumbarasını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Eskimiş atık giysi, ayakkabı, masa örtüsü, tül perde vb.kumaş atıkları vatandaşlarımız bu kumbaralara atıp, geri dönüşüme kazanılmasını sağlayacak.

Atık pil ve bitkisel yağları özel kutularda toplama çalışmamız da artarak sürecek. Bu noktada da muhtarlıklar, okullar ve kamu kurumlarına koyacağımız özel kutularda biriken, atık pil ve yağar belediyemiz tarafından alınacak.

Son olarakta sıfır artık projesinde “Atık Cam Kumbaraları” devreye girecek. Bunların sayısını da artırarak camları ayrı toplayacağız ve ekonomimize kazandıracağız.

ALO ATIK HATTI 411 00 10’NU ARAMADAN ATIK ÇIKARMAYIN

Bütün bunların yanında ALO ATIK HATTI 411 00 10 nolu telefonla artık hizmette. Temiz bir çevre, sağlıklı bir Gölcük için vatandaşlarımız eski eşya artıkları olduğunda bu numarayı arayacaklar ve Çöp Taksi ve Çöp Motosikletleri bölgeye en kısa sürede gelip o atıkları bulunduğu yerden kaldıracak” dedi.

ZABITA DA ÖZEL BİRİM KURULDU KURALLARA UYMAYANA CEZA KESİLECEK

Başkan Ellibeş son olarakta Gölcüklülere çağrı da bulundu ve şunları söyledi: “Bütün bu hizmetlerin başarıya ulaşması vatandaşlarımızında kurallara uymasıyla gerçekleşecek. Çöp ile ilgili her soruna bir proje ile bu sıkıntının üstesinden gelip, artık gündemimizden bu işi kaldıracağız. İlçemiz 160 bin nüfuslu büyük bir kent. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyor, çalışacaklar da vatandaşlarımızda bu noktada duyarlı olursa hiç bir problem çıkmadan başarıya ulaşırız. Zaten artık Zabıta’da da özel bir birim oluşturduk. Sırf bu atıklarla ve çöp surunu ile ilgilenip, zamansız çöp bırakanlara gerekli cezai işlemleri uygulayacak. Tüm bu projeler Gölcükümüze hayırlı uğurlu olsun” dedi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

30 − 23 =