ALP’TEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

 

 

 

 

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Önemli bir çağrıda da bulunan Alp, “Türk mallarının satış noktalarında belli olmasıyla ilgili bir kararname ile yasa yayınlandı. Bunu bir başlangıç olarak çok önemsiyorum. Yerli ve Milli kalkınma hamlemiz devam ediyor. Ben tüm vatandaşlarımızdan imkanları dahilinde yerli mallarını kullanmalarını rica ediyorum”dedi.

 

 

 

 

Suriye’de yaşanan savaş için tarihi bir önem taşıyan Soçi Zirvesi konusunda açıklamalarda bulunan Alp şunları söyledi: ”Şu anda gerek Türkiye’nin gerekse Dünya’nın en önemli gündemi Soçi zirvesi. Sizlerde takip ettiğiniz gibi Soçi’de istenen noktaya gelindi. Suriye 15 kilometrelik tampon bölge oluşturulacak.  15 Ekim tarihi itibariyle çatışma olmayan bir bölge oluşturulmak için Rusya’yla bir mutabakat sağlandı. Bu da insaniyet namına önemli bir nokta. Türkiye bakımından takdire şayandır. Türkiye bölgedeki gücünü net bir şekilde göstermiştir. Türkiye artık Süper Devletler statüsünde oynadığını herkese görmüştür. Bu coğrafyada nasıl haritalar değiştirilmeye çalışıyorsa, Türkiye’de hem tarih, hem de güç dengesini değiştirmiştir. Türkiye artık içine kapanık değil, içinde kendi sorunlarıyla uğraşan değil, devamlı büyüyen bir ülke konumuna gelmiştir. Önemli olan bu coğrafyadaki bu insani dramın önüne geçmektir. Bu coğrafyada ülkemiz 2011’den beri elinden geleni yapmıştır. Elbette bunun bedeli olacaktır. Bunun bedelini ödetmek isteyen küresel güçler vardır. Bizler bedeli ne olursa olsun büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz’ dedi.

“YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamalarına devam eden Başkan Alp, “Rus uçağının düşürülmesi çok tartışılması gereken konu. Taraflar gerekli açıklamayı yaptı. Dünya şu anda çok karmaşık oyunun pençesinde. Bölge olarakta en fazla konuları ilgilendiren ülke Türkiye’dir. Oyunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Soçi tarih bakımdan çok önemli. Türkiye her türlü baskıya karşın hedeflerine emin adımlarla devam edecektir. Farklı saldırılar hep oldu, olmaya da devam edecektir. Belki daha fazla saldırılara maruz kalacağız zamanlarda olacak ama birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Eğitim ve öğretim yeni döneminin başlamasıyla da ilgili konuşan Alp, Yeni eğitim ve öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Ben değerli öğrencilerimize ve velilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum. Güzel bir eğitim ve öğretim yılının geçmesini arzu ediyorum Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin” ifadelerini kullandı.

ALP’TEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Önemli bir çağrıda da bulunan Alp, “Türk mallarının satış noktalarında belli olmasıyla ilgili bir kararname ile yasa yayınlandı. Bunu bir başlangıç olarak çok önemsiyorum. Yerli ve Milli kalkınma hamlemiz devam ediyor. Ben tüm vatandaşlarımızdan imkanları dahilinde yerli mallarını kullanmalarını rica ediyorum”dedi. Alp ayrıca Kurtuluş Savaşı’ndan, Kore’ye, terörle mücadeleden günümüze vatan savunmasında mücadele ederken şehit olan kahramanlarımızı ve beraberinde savaşan tüm Gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Vatan ve Türk milleti onlara minnettar” ifadelerini kullandı.

DEĞİRMENDERE İLÇE OLMAZ

Son olarakta Değirmendere’nin ilçe olmayacağını ifade eden Başkan Alp bu konuda da şunları söyledi: “Türkiye’de ihtiyaçtan kaynaklı 2009 yılında Büyükşehirin kurulmasıyla ilgili bir değişim yaşandı. Bu değişim daha iyi hizmetin beldelere ve ilçelere ulaşması için iyi de oldu. Şu anda Değirmendere’nin ilçe olma durumu yok zaten Değirmendere ilçe değildi. Ticari yapısı da buna uygun değil. Değirmendere’ye gerekli hizmetleri yerine getirdikten sonra bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Değirmenderelilerin bunu sorun yapacağını da düşünmüyorum. Bu tartışma gereksizdir. Gölcük Sosyal ve Kültürel etkinlikler açısından festivaller, sempozyumlar bakımından en zengin ilçelerin başında gelir. Bu da bu şekilde gelecekte de devam edecek” dedi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 7 =