AK PARTİ’DE GELENEK SÜRDÜ

 

 

 

AK Parti Gölcük Kadın Kolları İlçe Teşkilatı, muharrem ayı dolayısıyla her yıl düzenlediği Özserbesler önünde aşure dağıtımını bu yılda gerçekleştirdi. Geleneksek aşure dağıtımına AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, parti yöneticileri ve Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken’de katıldı. Vatandaşlar aşureye büyük ilgi gösterdi.

 

 

Aşure programına Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve yönetimi Ak Parti Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken ve kadın kolları teşkilat üyeleri , meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Partili kadın kollarının Aşure dağıtımına katılan Gölcük AK Parti ilçe Başkanı İdris Alp’de Aşure dağıtımına yardım etti.

 

AŞURELER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRSİN

Gölcük AK Parti Kadın Kolu Başkanı Saime Yelken “Hicrî Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Âşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Âşura Gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Âşura Gününün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresinin ikinci âyeti olan “On geceye yemin olsun” ifâdelerinin tefsirinden öğrenmekteyiz. Aşure dağıtımı Müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşır.Ülkemizin dik ve sağlıklı durabilmesi için her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Dağıtılan aşureler birlik ve beraberliğin pekişmesi adına önemli olur inşallah. Bu amaçla ilçemizde vatandaşlarımıza aşure hazırladık, Aşure etkinliği insanlar arasında ortaklaşa yaşatılan güzel bir gelenek” ifadesini kullandı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1