“25.GURUR YILINI TAMAMLADIK”

 

 

 

 

 

Bu yıl 25.si yapılan Gölcük Belediyesi Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu Değirmendere Çınarlık meydanında yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Yapılan heykeller protokol ve katılımcılar tarafından beğenilirken, sempozyumda 25.yıl böylelikle tamamlandı. Heykellerin Yalı Evleri’nde bulunan Ahşam Müzesinde sergileneceği bildirildi.

 

 

 

 

Kapanış programı ve ödül törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Gölcük Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan Ahşap Heykel Sempozyumu kapanış töreni protokol konuşmaları ile devam etti.

 

 

 

 

25.GURUR YILINI TAMAMLADIK

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk konuşmasında “Bileşenlerinden unsurlarından bir tanesi muhakkak ki gölcük Kent vizyonu olarak kendimizi bir sanat kenti yapmak istediğimizi 2009 yılında söylemiştik Sayın belediye başkanımız Mehmet Ellibeş’inde ortaya koyduğu bu vizyonla çok güzel çalışmalar yapıldı. Kocaeli Üniversitemiz, Kent Konseyimiz, Belediyemiz, Kaymakamlığımızla birlikte çok güzel eserler kazandırıldı. Bunlardan bir tanesi de bu yıl 25. gurur yılını tamamladığımız Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunda çok güzel eserler kazandırıldı. Aralıksız en uzun soluklu sempozyum aynı zamanda bu yıl biraz farklı, çünkü yalı evlerimiz hemen hemen tamamlandı. Orada seramik sempozyumunun ürünlerini sergileneceği seramik evimiz hemen hemen hazırlanmak üzere, aynı zamanda ahşap heykel evi de tamamlanmak üzere. Bundan sonra sadece bu alanda sergilenecek ahşap heykel evinde de gelen konuklarımız bunları görebilecekler. Ben bu sempozyumun Gölcük’e kazandırılması, Gölcük’te yapılmasından dolayı Sayın Belediye başkanımıza, kaymakamımıza, sanatçılarımıza Gölcük Kent Konseyi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

SEMPOZYUMA KATKI SUNMAKTAN GURUR DUYUYURUZ

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. D. Nigar Pösteki, “Bu güzel etkinlikte böyle güzel bir günde Sanat ve sanatçı adına bir araya gelmekten büyük gurur duyuyorum. Sanat, sanatçının hayatı anlamlandırma da çok önemli bir etken. Sevgi dedi sanatçılarımız, Cosmos dediler bu çok önemli çok değerli bir sempozyuma Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü olarak verdiğimiz katkıdan büyük gurur duyuyoruz ve hem üniversitemize Rektörlüğümüze hem Belediye başkanımıza sanata ve sanatçıya verdikleri değer için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

ÇOK GURURLU VE MUTLUYUM

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı “Gerçekten ben de bugün burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Gölcük Vizyon 2023’ün projeleri kapsamında ve dile kolay 25 sene tamamlamak üzereyiz. Gerçekten böyle bir işbirliğinin böyle bir birlikteliğin içerisinde üniversitemiz adına olmaktan da çok büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerle ahşap heykel Sempozyumu 25. si tamamlanmak üzere. Tabii çok büyük bir ve önemli bir kurum sanatın ifadesi 25. yılını tamamlamış olmak çok kolay bir şey değil. Burada Sayın Belediye Başkanımızla, Kent Konseyi başkanımıza bu kadar sahip çıktıkları için, bu kadar benimsedikleri için çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice seneler birlikte bu çalışmaları sürdürmeyi de diliyorum. Çok önemli bir sempozyum. Hem bir takım değerleri yaşatıyor hem uluslararası sanatçılarımızın da burada bulunmalarını, eserler üretmelerini sağlıyor ve çok önemli bir noktada, bütün bunların bölgemiz halkıyla insanlarla çocuklarla ve yaşamla bütünleşmiş olması ve yine eserlerin çok büyük bir sahiplenme duygusuyla evler tasarlanarak sergileniyor olması saklanıyor olması oldukça mutluluk verici. Ben tekrar böyle bir iş birliği içerisinde üniversitemiz adına olmaktan çok gururluyum ve mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu oluşum içerisinde katkı sunan herkese tek tek çok teşekkürlerimi sunuyorum nicelerin de birlikte olmak üzere diyorum. çok teşekkürler” dedi.

 

 

 

 

SANATSAL ETKİNLİKLER GÖLCÜĞÜMÜZÜN MARKA DEĞERİNİ ARTIRIYOR

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Az önce de ifade edildiği gibi bizler Gölcük Belediyesi olarak Körfez İncisi olan Değirmendere’mizde gururla her yıl bu sanatsal etkinlik düzenliyoruz. Uluslararası düzeyde bir etkinlik dile kolay 25 yıldır da aralıksız devam ediyor. Mutlaka ilk başladığı yıllardan itibaren bu özveri, büyük bir fedakarlık içerisinde yürütülüyor. Bizler Kocaeli’mizin marka değerine sahip olduğu Üniversitesi ile bu uluslararası düzeydeki ahşap heykel Sempozyumu devam ettiriyoruz. Sonuçta bugün de finalini yapıyoruz. Bu yıl ayrı bir özelliği de var. Geçen seneki etkinlikte finalde bir söz vermiştik. Yalı Mahallesi’nde Yalı Evleri diye bilinen eski tarihi dokuyu yansıtan evlerimizin birebir aynısını yapıp, bu evlerden bir kısmını hem seramik hem de ahşap heykel evi olarak düzenleneceğinin sözünü vermiştik. Çok şükür bu sözümüzü tuttuk. Projemiz bitti ve hemen buradan 150 metre kadar yakın mesafede Yalı evlerimizin içerisinde seramik evimiz, ahşap heykel evimizde eserlerimizi artık bundan sonra o evlerde sergilemeye devam edeceğiz. Kocaeli üniversitemizde birliktelik içerisinde sürdürdüğümüz bu etkinlikler bundan sonraki yıllarda daha güçlenerek devam edecek. Senkronize uyumlu çalışmalarla bu tür sanatsal etkinlikleri başarıyla sürdürüyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu başarı artarak devam edecek. Ben bu vesileyle davetimize icabet ederek buraya kadar yurt içinden ve yurt dışından gelen değerli sanatçılarımıza gönülden teşekkürlerimi takdirlerini sunuyor, gönülden alkışlıyorum. Gerçekten mükemmel bir çalışma örneği gösterdiler ve eserlerde yani takdire şayan hep beraber izleyeceğiz. Seneye bu etkinlikte tekrar buluşmak üzere herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

BÖYLE BİR ETKİNLİĞİN GÖLCÜK’TE YAPILMASI BİZİM İÇİN GURURDUR

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız Güzel Sanatlar konusunda bilgi sahibi olsunlar ve o konuda kendileri yetişsin, örnek aldığı eserler, sanatçılar olsun. Her çocuğumuz doktor olacak değil, mühendisi olacak değil, güzel sanatlar dalında da yetişecek çocuklarımıza ihtiyaç var.  Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman, toplumumuzdaki Sevgi, barış, mutluluk artar. Bugün de burada bu güzel duyguların yaşandığı bir ortamda bulunuyoruz. Ben başta belediyemiz olmak üzere, Üniversitemize Kent Konseyimize, katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha sonraki yıllarda Yalı evlerindeki müzelerimizde bu eserler sergilenir. Vatandaşlarımız bu güzel eserleri seyrederek hem sanattaki gelişimi hem de sanatçılarımızın eserlerini değerlendirecektir. Ben tekrar sanatçılarımıza teşekkür ediyorum başarılı çalışmalar diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından, yaklaşık iki hafta boyunca Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda çalışan üçü yabancı 6 heykel sanatçıya protokol üyeleri tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Yapılan ağaç heykeller kapanış etkinliğinde protokol tarafından incelendi, yeni yerlerinde vatandaşların beğenisine sunuldu. Toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

34 − 33 =